naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Activiteiten van verenigingen verboden van 24 oktober t.e.m. 11 november door Corona

vr 23 oktober 2020 om 17:01
De gemeentelijke veiligheidscel kwam op 23 oktober samen in een extra zitting. Op basis van de forse stijging aan besmettingen in onze gemeente, besliste de cel om de activiteiten van verenigingen in Lochristi stop te zetten.

Het aantal besmettingen met corona stijgt razendsnel in België. Ook Lochristi ontsnapt hier niet aan. De laatste drie weken stellen we dagelijks een forse stijging vast. Op 22 oktober telden we in de laatste 7 dagen 97 besmettingen in Lochristi! Deze zijn verspreid over de hele gemeente in alle leeftijdscategorieën. Ook binnen veel verenigingen vallen besmettingen of zijn (bestuurs)leden in quarantaine.

De druk op de ziekenhuizen wordt te groot. Geplande ingrepen worden al uitgesteld. Heel binnenkort moeten artsen keuzes maken over wie ze gaan redden omdat er niet genoeg plaats is om iedereen te behandelen. Kom fysiek niet samen als het niet nodig is, is de boodschap die voor het hele land geldt.

De gemeentelijke veiligheidscel kwam op 23 oktober samen in een extra zitting. Hierin zijn alle disciplines vertegenwoordigd (artsen, brandweer, politie en de gemeente). Op basis van deze alarmerende situatie nam ze onderstaande maatregelen.

Wat betekent dit concreet voor het verenigingsleven in Lochristi?
Vanaf zaterdag 24 oktober 8 uur ’s morgen tot en met voorlopig 11 november

  • Niet-reguliere en reguliere werking van feitelijke verenigingen en vzw’s ongeacht de sector (o.a. sport, cultuur, jeugd …) worden stopgezet voor alle leeftijden (inclusief -12 jarigen)
  • uitzondering: door de gemeente reeds vergunde huis-aan-huisverkoop van bederfbare producten in het weekend van 24 en 25 oktober (mits respecteren van social distancing)
  • Gemeentelijke zalen en die van het lokaal dienstencentrum worden niet meer verhuurd.
  • Kampen worden afgelast. Tijdens de herfstvakantie wordt er noodopvang voorzien voor ouders die geen alternatief hebben. Dit gebeurt tegen het tarief van de buitenschoolse kinderopvang.

Alle bovenstaande maatregelen kunnen nog verlengd worden.

Blijf de basisregels (handhygiëne, 1,5 meter afstand, mond-neusbescherming …) nauwgezet opvolgen. Enkel zo kunnen we zo vlug als mogelijk de gewone werking heropstarten.

Nieuwsoverzicht