naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bloemenfestival als ode aan Begoniafestival

di 23 augustus 2016 om 15:00
Vanaf donderdag 25 augustus 18u wordt in het centrum van bloemengemeente Lochristi een groot bloemenevenement georganiseerd, met meer dan 200.000 bloemen. Met dat bloemenfestival willen we de nostalgische sfeer laten herleven van het Begoniafestival.

Bloemenfestival: meer dan 200.000 bloemen in zes thema’s

Medewerkers van de gemeentelijke technische dienst zijn volop bezig met de plaatsing van allerlei constructies en maquettes voor een groot bloemenevenement in het centrum van Lochristi, tussen de kerk en Edugo. De grootste maquette is 8 meter lang en 5 meter hoog.

Vanaf donderdag 25 augustus 18u zullen 60 medewerkers van de plaatselijke bloemistengildes en tientallen vrijwilligers – de gemeente deed hiervoor een oproep via Facebook, die massaal werd geliked en gedeeld – beginnen met de bloemen te prikken op de maquettes.

Voor het festival worden ongeveer 1.000 azalea’s, 75.000 dahlia’s en 125.000 begonia’s gebruikt. Het bloemenfestival wordt opgebouwd rond zes thema’s: Welkom, Fier op eigen kunnen, Werken en spelen, Kindertijd, Rondom het dorp en Kermis.

 

Kinderen helpen mee

Voor een deel van dit bloemenfestival schakelt de gemeente ook Lootse kinderen in. Via de scholen werden in april 2.300 zakjes bedeeld met begoniaknollen. 

Op zaterdag 27 augustus om 14u worden de kinderen met hun zelfgekweekte begonia’s verwacht rond het thema Kermis. Daar kunnen ze met hun ouders het festival bezoeken en kunnen ze op het einde van het bezoek letterlijk hun bloemetje bijdragen.

 

Bezoek het begonia- en bloemenfestival

Het festival wordt geopend op vrijdag 26 augustus om 19u, met muziek van Ultra Vioolet. 

Je kan het festival gratis bezichtigen op:

  • vrijdag 26 augustus van 19u tot 24
  • zaterdag 27 augustus van 10u tot 24u
  • zondag 28 augustus van 10u tot 24u. 

 

Ode aan 28ste Begoniafestival

Het bloemenevenement laat het Begoniafestival van 1978 herleven in geuren en kleuren. Verschillende bloementapijten van de 28ste editie (met als thema Het dorp, achteraf bekeken) worden tot in het detail gereconstrueerd. 

Het Begoniafestival vond plaats van 1951 tot 1988 en trok duizenden bezoekers met de gerenommeerde bloementapijten. Het laatste weekend van augustus veranderde het centrum van Lochristi toen telkens in een grote bloemenzee. 

 

Ambrosiana

Het begonia- en bloemenfestival is één van de blikvangers van Ambrosiana, een artistiek bloemenfestival.

Nog t.e.m. 28 augustus kan je in het centrum van bloemengemeente Lochristi genieten van kunst, cultuur en bloemenpracht, met o.a. een tentoonstelling over het Begoniafestival, een kunstenaarsroute, een fleurig aangekleed dorpscentrum en evenementenradio Radio VROB.

Het volledige programma vind je op www.lochristi.be/ambrosiana

Nieuwsoverzicht
ambrosiana

Openingsuren & contact

Cultuurdienst

adres
Zavel 59080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 356 79 14
e-mail
cultuur@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 16 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over