112

In onze gemeente bevindt zich de ambulancedienst VZW Dienst 112 Lochristi voor dringende medische hulp.

 

Waarom in Lochristi?

Belde je vroeger vanuit Lochristi voor dringende medische hulp naar het noodnummer 100 of 112, dan moest de centrale die vanuit één van de dichtstbij gelegen standplaatsen uitsturen, nl. Gentbrugge, Gent-centrum, Lokeren, Wetteren of Zelzate. Rekening houdend met de afstand en de drukke invalswegen R4 en N70 bedroeg de aanrijtijd gemiddeld zo’n 15 à 17 minuten. Omdat de ambulancedienst VZW Dienst 112 Lochristi zich in onze gemeente vestigde, verkorte de aanrijtijd voor dringende medische hulp tot zo’n 3 à 5 minuten.

 

Ambulancedienst

De ambulancedienst beschikt over twee ambulances elk voorzien van hoogtechnologische apparatuur en uitrusting. De ambulancedienst kan rekenen op de medewerking van 60 hulpverleners. Een deel van hen is verpleegkundige op spoedgevallendiensten of intensieve zorgen-afdelingen van de ziekenhuizen uit de regio. De bemanning van beide ziekenwagens is 24u/24 en 7 dagen op 7 aanwezig op de standplaats zodat voor elke interventie binnen de vooropgestelde tijd van twee minuten kan worden vertrokken.

 

Standplaats in Koning Boudewijnlaan

Het gemeentebestuur zorgde voor huisvesting van de ambulancedienst in de Koning Albertlaan. Op de parking op de hoek met de  Koning Boudewijnlaan werden twee volwaardige wooneenheden geplaatst en drie garages zodanig beide dienstdoende ploegen in alle comfort de permanentie kunnen verzekeren.

Doven, slechthorenden en slechtsprekenden

Op de website van de 112 is informatie te vinden over de bereikbaarheid van het hulpcentrum 100/112 voor doven, slechthorenden en slechtsprekenden.

In deze pilootfase wordt gewerkt met specifieke nummers die de doelgroep kan opvragen. De doelgroep is geïnformeerd via de kanalen die met de dovenfederaties werd afgesproken.

Slideshow active dia 1 van

foto 112

112

Openingsuren & contact

112

adres
Koning Albertlaan 219080 Lochristi
Tel.
0477 25 65 85
e-mail
info@112-lochristi.be