naar inhoud

Vaccinatiecentrum blijft open tot eind april 2022

di 23 november 2021 om 08:50
Het vaccinatiecentrum van Wachtebeke blijft ook na Kerstmis open. Op die manier kunnen we verder vaccineren zonder onderbreking.

De 8 burgemeesters van Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen stonden tijdens hun overleg op maandag 22 november meteen op één lijn. Eerstelijnszone Scheldekracht zal tot eind april blijven vaccineren in De Warande in Wetteren en Puyenbroeck in Wachtebeke. De teams van beide vaccinatiecentra blijven paraat staan.

In beide centra is intussen een logistieke aanpassing gedaan zodat de zaal deels opnieuw beschikbaar is voor de sportclubs. Ook met deze aanpassing kunnen de centra nog steeds 4 vaccinatielijnen organiseren. Op die manier kan de bevolking van de 8 gemeenten zo snel mogelijk een bijkomende prik krijgen in hun vertrouwde centrum.

Een derde prik voor 65-plussers

Je las het al in de media: iedereen vanaf 65 krijgt een bijkomende prik. Dat is omdat je immuniteit tegen het virus na verloop van tijd afneemt, ook wanneer je volledig gevaccineerd was. 

Wanneer mag je je brief verwachten?

Deze keer is het moeilijker te voorspellen wanneer je aan de beurt zal komen. Hoe komt dat?

  • Het moment waarop je mag komen, hangt af van de datum van je laatste dosis én van welk vaccin je kreeg. Kreeg je Pfizer, dan moet je 6 maand wachten na de tweede dosis. Kreeg je AstraZeneca, dan is dat 4 maand. Kreeg je Johnson en Johnson, dan is dat 2 maand. Mensen uit hetzelfde geboortejaar zullen dus misschien niet in dezelfde periode hun extra dosis krijgen. 
  • Behalve de 65-plussers worden nog andere doelgroepen gevaccineerd:
    • een derde prik voor zorgverstrekkers
    • een tweede prik voor wie Johnson & Johnson kreeg (ook wie jonger is dan 65+)!
    • nog eerste en tweede prikken voor zij-instromers en 12-jarigen

          De inplanning van deze doelgroepen heeft gevolgen voor het vaccineren van de 65-plussers. 

Een derde prik voor zorgverstrekkers

De beslissing is genomen om ook zorgverstrekkers een derde prik toe te dienen. Zij worden sinds maandag 15 november ook effectief uitgenodigd. 

Het gaat hierbij om personeel (en vrijwilligers) van de vaccinatiecentra, de test- en triagecentra en de eerstelijnszorgaanbieders. Ook bij hen wordt de volgorde van vaccineren bepaald door leeftijd en het type vaccin dat ze kregen. 

Je kan nagaan of je op de lijst staat via myhealthviewer. Sta je niet op de lijst? Dan kan je je hier lokaal aanmelden.

Meer informatie over de vaccinatie van de zorgaanbieders, ook buiten de vaccinatiecentra: https://www.laatjevaccineren.be/vaccinatie-van-de-zorgaanbieders

Eerste en tweede prikken

Er blijft plaats voor eerste en tweede prikken in onze centra. 

Zij-instromers

Kreeg je nog geen tweede of zelfs nog geen eerste prik? We verwelkomen je graag. Je aanmelden kan via dit inschrijvingsformulier.

12-jarigen

Momenteel kan het vaccin vanaf de leeftijd van 12 jaar. De uitnodiging wordt verstuurd binnen de week na hun 12de verjaardag. Zo kunnen zij binnen de twee maand volledig gevaccineerd worden en hun Covid Safe Ticket of vaccinatiecertificaat krijgen. 


De vergadering van de 8 burgemeesters wenst uitdrukkelijk de gemeenten Wetteren en Wachtebeke, net zoals de deputatie van Provincie Oost-Vlaanderen, te bedanken voor hun blijvend engagement om de locaties ter beschikking te stellen. 

Nieuwsoverzicht