Vaccinatie minderjarigen

16-17-jarigen

Op 17 mei besliste de Vlaamse overheid dat ook 16- en 17-jarigen uitgenodigd zullen worden om een coronavaccin te ontvangen. Zij kregen ondertussen hun uitnodiging. 

Volgens de wet op de patiëntenrechten zijn deze jongeren medisch meerderjarig en mogen zij zelf beslissen of ze al dan niet het vaccin laten plaatsen.

12-15-jarigen 

Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) keurde het Pfizer-vaccin goed voor de vaccinatie van 12- tot 15-jarigen. Ook de Hoge Gezondheidsraad gaf positief advies. Deze leeftijdsgroep werd ondertussen uitnodigigd voor de eerste en de tweede prik. 

Aangezien deze kinderen medisch minderjarig zijn, is hierbij toestemming van de ouders nodig. 

5-11-jarigen 

Op 20 december 2021 beslisten de ministers van Volksgezondheid dat ook kinderen van 5 tot en met 11 jaar gevaccineerd kunnen worden. Aangezien deze kinderen medisch minderjarig zijn, is hierbij toestemming van de ouders nodig. 

5- tot en met 11-jarigen krijgen 2 prikken van het kindervaccin van Pfizer. Dit vaccin is op maat gemaakt van kinderen. De tweede prik is even belangrijk als de eerste, want enkel met 2 prikken is je kind beschermd.

Hoe deze vaccinatieronde georganiseerd wordt, is momenteel nog niet duidelijk. Zodra dit geweten is, communiceren we het via al onze kanalen.

Heb je vragen over de vaccinatie van je kind?

De Vlaamse overheid legt je graag uit waarom vaccinatie zo belangrijk is: https://www.laatjevaccineren.be/wie-waar-en-wanneer/5-11-jarigen