naar inhoud

Prikkelarm uurtje voortaan apart georganiseerd

ma 27 mei 2024 om 10:43
Het prikkelarm uurtje op de kermis valt voortaan niet langer samen met het gratis kinderuurtje. Dan gaat de luide muziek uit en flitsen de lichten niet. Zo kunnen nog meer kinderen genieten van de kermis.
Het prikkelarm uurtje valt dit jaar op zaterdag 15 juni tussen 15 en 16 uur op de kermis in Lochristi.
 
Twee jaar geleden werd op vraag van de Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (GAPH) een prikkelarm uurtje ingevoerd op de kermis. Voor heel wat kinderen die gevoelig zijn aan felle lichten en harde, scherpe geluiden, kan een kermis te druk en te prikkelend zijn. Om hen ook een leuk kermismoment te geven, werd het prikkelarm uurtje voorzien.
 
Dat werd in eerste instantie gekoppeld aan het gratis kinderuurtje opdat zoveel mogelijk kinderen konden genieten van de kermis.
 
Na evaluatie van de voorbije prikkelarme uurtjes en na overleg met betrokken ouders, wordt het prikkelarm uurtje voortaan los van het gratis kinderuurtje georganiseerd.
Het gratis kinderuurtje is namelijk erg succesvol en bracht veel kinderen op de been die enthousiast van de kermis genoten. Wat voor kinderen die last hebben van prikkels dan weer te veel is. Daarom worden beide initiatieven uit elkaar getrokken zodat de kermis voor iedereen een feest kan zijn.
Nieuwsoverzicht
prikkelarm uurtje apart

Openingsuren & contact

Lokale economie

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Tel.
09 326 88 00
e-mail
lokale.economie@lochristi.be

De gemeentediensten zijn open op afspraak.