naar inhoud

Vergroening speelplaats GBS Lochristi centrum

di 27 februari 2024 om 08:56
De gemeenteraad keurde het ontwerp goed voor de verfraaiing en ontharding van de kleine speelplaats van de gemeentelijke basisschool Lochristi centrum. De kleine speelplaats aan de kant van de Schoolstraat zal er binnenkort een pak groener uitzien.

In het plan is een graszone voorzien waar nu betonnen klinkers liggen. De kinderen kunnen zich na de werken ook uitleven op een houten boot. De voorsteven van de boot bevat een speelplatform waarin een nieuwe hoogstammige schaduwboom komt. Het achtersteven bestaat uit een verhoogd speelplekje met struiken op de helling. In het midden komt een avontuurlijke speelzone met stammen en touwen. Het volledige spelelement komt centraal te liggen en wordt omringd door houtsnippers.

Daarnaast komt ook een apart bouwhoekje met houten elementen en boomschors. Daar kunnen de leerlingen zich creatief uitleven.

De bomen die nu op de speelplaats staan, blijven behouden en krijgen door het nieuwe ontwerp meer groeiruimte.

Fietsenstalling en nieuwe omheining

Ook aan de leerkrachten en de muziekschool werd gedacht: zij krijgen een nieuwe overdekte en afgesloten fietsenstalling. Verder staat de vernieuwing van de omheining op de planning. Deze bestaat nu uit een wankel muurtje en draad.

Timing en plannen

De paashaas wipt de eerste tegel uit op 29 maart. Dat is meteen ook de start van de campagne ‘Vlaams Kampioenschap tegelwippen’ waar lokaal bestuur Lochristi graag aan meedoet. Daarna onthardt de technische dienst de speelplaats verder waarna de aannemer van start kan. De kinderen kunnen zich vanaf volgend schooljaar uitleven op een vernieuwde, groene en aantrekkelijke speelplaats.

De plannen kan je bekijken via downloads.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 04
Fax
09 326 92 33
e-mail
milieu@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.