naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Naar een inclusief Lochristi

di 21 maart 2023 om 15:33
Op de dag dat de lente start, is het ook Werelddowndag en de Internationale dag tegen racisme en discriminatie. Een mooie dag om te benadrukken dat we in 9080 een Lochristi voor élke inwoner willen zijn.

Daarom werken we met plezier mee aan de actie ‘Burgemeester voor iedereen’ van de InclusieAmbassade, waar onze schepen voor Gelijke Kansen, Tom De Grauwe, ambassadeur voor is.

Inclusie moet namelijk een reflex zijn. Iedereen moet toegang hebben tot alle dienstverlening, ongeacht huidskleur, gender, handicap of onderwijsniveau.

In Lochristi doen we ons best om zo inclusief mogelijk te zijn. Denk maar aan de Joepla-werking voor kinderen met een mentale handicap en de elektrische duofietsen van het dienstencentrum waarmee je fietstochtjes kan maken met iemand die zelf niet meer kan trappen.

Maar het kan altijd beter. Daarom werken we samen met Inter Vlaanderen dat ons advies geeft over toegankelijk. Dat gaat niet enkel over gebouwen, maar bijvoorbeeld ook over taal. Zo werken we achter de schermen al de voorbereidingen van een toegankelijke website wanneer Lochristi en Wachtebeke samensmelten op 1 januari 2025.

Heb jij suggesties voor een inclusief Lochristi? Laat het ons weten via info@lochristi.be

Nieuwsoverzicht