naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Help jij mee het Koospoelbos aanplanten?

wo 1 februari 2023 om 10:30
Op woensdag 15 februari wordt Lochristi weer wat groener. Die dag gaan in een veld in Beervelde maar liefst 1.200 bomen de grond in. Het nieuwe stuk bos krijgt de naam Koospoelbos. Helpende handen zijn welkom vanaf 10 uur.

Vergeet niet om laarzen of stevige schoenen aan te trekken. Een schop meebrengen mag, maar is niet nodig. We belonen jouw hard labeur graag met een warm drankje.

HOE BEREIK JE HET KOOSPOELBOS?

Het Koospoelbos is niet met de wagen bereikbaar. Je komt dus best met de fiets om deel te nemen aan de plantactie. Ter hoogte van Toleindestraat 164 wandel of fiets je de veldwegel in. Je volgt de wegwijzers tot je aan het Koospoelbos komt.

5.700m² extra bos

Meer groen in de buurt zodat er letterlijk de nodige ademruimte is. Daar wil Lochristi werk van maken. Zo staat het ook in het meerjarenplan 2020-2025. Daarom maakten we werk van het bebossingsproject van het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos. We vonden een eigenaar die bereid was zijn veld te verkopen. Met nog andere eigenaars zijn er momenteel gesprekken bezig. Dankzij de Vlaamse overheid kreeg het lokaal bestuur maar liefst 75 procent subsidie voor de aankoopprijs.
Het resultaat? 5.700 m² grond die bebost wordt met 1.200 bomen op woensdag 15 februari.

“Het nieuwe bos wordt een gemengd inheems bos. Het zal bestaan uit populieren, veldesdoorn, zomereik, wintereik, hulst, hazelaar en zwarte els. De typische knotwilgen die het veld nu omranden blijven uiteraard staan. Ter voorbereiding werden deze al geknot”, vertelt duurzaamheidsambtenaar Stijn Lodefier.

De bomen die geplant worden op 21 januari zijn ongeveer een meter groot. De komende vijf jaar krijgen ze de kans om te groeien. Daarna wordt het Koospoelbos toegankelijk voor iedereen. 

Die naam dankt het bos trouwens aan het kadaster. Daar werd de naam Koospoel teruggevonden op het betreffende lapje grond. “Vroeger lag er een vijvertje, een poel. Dat gaan we ook in ere herstellen. En die twee samen maken dat we dit nieuwe stuk bos het Koospoelbos noemen”, klinkt het bij de milieudienst.

Nieuwsoverzicht
Koospoelbos

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 04
Fax
09 326 92 33
e-mail
milieu@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.