naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Extra boosterprik vanaf 12 september

vr 2 september 2022 om 11:39
Elke meerderjarige inwoner van Lochristi (of jongere vanaf 12 jaar met een immuniteitsstoornis) die een basisvaccinatie heeft ontvangen krijgt een uitnodiging voor een 4e coronavaccin. Het gaat om een aangepast vaccin dat nog beter helpt tegen omikron. Dat is de meest voorkomende variant in België

Sinds de start van de pandemie zijn er altijd sterke heropflakkeringen in het najaar. Ook deze herfst- en wintermaanden verwachten ze opnieuw periodes met veel COVID-19-besmettingen. Vaccinatie is en blijft de belangrijkste verdedigingslinie.

Uitnodigingen

De uitnodiging ontvang je per brief of via Mijn Burgerprofiel. Vanaf 24 augustus worden de uitnodigingen verstuurd:

  1. Eerst krijgen de 65-plussers, mensen met verzwakte immuniteit vanaf 12 jaar en zorgverleners een uitnodiging. Voor hen is de vaccinatie sterk aanbevolen. Zij krijgen een vaccinatiemoment voorgesteld.
  2. Daarna volgt een uitnodiging voor de rest van de bevolking (18-plus). Aan hen wordt het vaccin aangeboden. Als je wilt ingaan op de uitnodiging moet je zelf een afspraak maken met je vaccinatiecode die op de uitnodiging staat.

Minderjarigen komen niet in aanmerking voor de herfstbooster als ze al een eerste boosterprik na hun basisvaccinatie ontvingen. Ze ontvangen dus ook geen uitnodiging. Uitzondering op deze regel:

  • minderjarige stagiairs in de zorg: deze worden meegenomen met het zorgpersoneel
  • minderjarigen vanaf 12 jaar met een immuniteitsproblematiek

Vergeet je afspraak niet te annuleren wanneer je ergens anders gevaccineerd wordt (bijvoorbeeld ziekenhuis, woonzorgcentrum, …) of je niet wenst in te gaan op je uitnodiging. Op die manier kan het vaccinatiecentrum de beschikbare vaccins optimaal inzetten.

Meer over je uitnodiging voor vaccinatie

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een herfstvaccinatie is een wachttijd van minstens 3 maanden na je laatste COVID-19 vaccin aanbevolen. 

  • Ontving je vóór 1 augustus nog een late boosterprik? Je zult dus ten vroegste 3 maanden na je laatste booster de herfstbooster ontvangen. De verzending van de uitnodigingen zal hiermee rekening houden. Dit betekent dat 80-plussers die in juni werden gevaccineerd, pas in de loop van september een uitnodiging ontvangen om twee weken later gevaccineerd te worden.
  • Ontving je na 1 augustus nog een boosterprik? Je zult geen uitnodiging voor de herfstbooster meer ontvangen. De boosters na 1 augustus worden als herfstbooster beschouwd.

Wie kan nog een basisvaccinatie ontvangen?

Iedereen die nog geen basisvaccinatie ontving, komt hiervoor nog in aanmerking. Dit gebeurt met de klassieke vaccins van Pfizer en niet met de aangepaste vaccins.

  • Wie 5 of 12 jaar wordt, ontvangt een uitnodiging voor basisvaccinatie.
  • Ben je volwassen en heb je nog geen basisvaccinatie ontvangen (bijvoorbeeld nieuwkomers die immigreren)? Neem dan contact op met het vaccinatiecentrum voor het maken van een afspraak. Je maakt een afspraak door te bellen naar 09 396 68 08.

Meer informatie?

Surf naar www.lochristi.be/corona

Nieuwsoverzicht