naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tot 10.000 euro voor jouw sociaal en groen initiatief

wo 20 juli 2022 om 10:31
Nieuwe projectoproep Streekfonds Oost-Vlaanderen - #Regiokracht

Heb jij een schitterend idee waarmee je de wereld een beetje beter maakt voor je streek en je streekgenoten? Heb je zin om de kloof tussen droom en daad te overbruggen? Toon je engagement en zet voor 8 november een projectidee op papier. Geselecteerde projecten zamelen via crowdfunding de helft van de middelen in en #Regiokracht verdubbelt nadien het bedrag met maximum 5.000 euro. Wellicht is dat een hefboom die ook jouw lokaal initiatief goed kan gebruiken. 

Een warme provincie waar het goed is om te wonen, te werken en te ontspannen, te leven en op te groeien, daar gaan we voor! Samen met heel wat gemotiveerde mensen en organisaties uit de regio ondersteunt #Regiokracht lokale projecten die mens en omgeving ten goede komen. Deze regionale werking van Streekfonds Oost-Vlaanderen doet dit onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting.

Gezocht: projecten die mens en omgeving verbinden

Tot en met 8 november kan jij of je vereniging een lokaal project indienen met een positieve impact op een maatschappelijke uitdaging. 

Het gaat over:

  • sociale projecten die de omgeving inzetten als hefboom 

of

  • verbindende projecten die de omgeving op een duurzame manier versterken. 

Voor #Regiokracht komen alle projecten in aanmerking in de volgende gemeenten/steden: Aalter, Assenede, Deinze, De Pinte, Destelbergen, Eeklo, Evergem, Gavere, Kaprijke, Lievegem, Lochristi, Maldegem, Melle, Merelbeke, Nazareth, Sint-Laureins, Sint-Martens-Latem, Wachtebeke, Zelzate, Zulte. 

Praktisch

Dien jouw project, dat van je vzw, je (jeugd)vereniging, je school ten laatste op dinsdag 8 november in. Surf naar streekfondsoostvlaanderen.be, klik op ‘project indienen’ en je leest er alle details over de projectoproep. 

Wil je jouw idee al eens aftoetsen? info@streekfondsoostvlaanderen.be

Op maandag 19 september (online) en dinsdag 11 oktober (Merelbeke) is er een infomoment waar je jouw idee kan aftoetsen en bijkomende vragen kan stellen. Gratis inschrijven kan hier. 

Nieuwsoverzicht
regiokracht

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Ordening

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 28
Fax
09 326 92 33
e-mail
ruimtelijke.ordening@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.