naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Herinrichting Gentse Steenweg en Zeveneken-Dorp feestelijk afgerond

ma 27 juni 2022 om 09:53
Stoet met reuzen wandelt de vernieuwde gewestweg N70 in

Dankzij een grondige herinrichting heeft iedere weggebruiker voortaan een eigen plek op de N70 in Zeveneken. Dat werd gisteren gevierd met een reuzenstoet.

De stoet was een onderdeel van het openingsfeest dat het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, de gemeente Lochristi, de stad Lokeren en Aquafin samen organiseerden om de vernieuwde gewestweg in te huldigen. Ook Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters was erbij. Sinds zondagavond is de gewestweg opnieuw toegankelijk voor alle verkeer.

Grondige herinrichting zorgt voor veilige, groene en aangename gewestweg
"De N70 onderging de afgelopen tijd een ware metamorfose, zowel binnen als buiten de bebouwde kom van Zeveneken. De herinrichting is meer dan geslaagd, met een aantrekkelijke en groene dorpskern, vernieuwde fiets-en voetpaden, een veilige schoolomgeving, vernieuwde busperrons, extra parkeermogelijkheid, een nieuwe rotonde en een gescheiden riolering”, aldus Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters. “Nu de werken achter de rug zijn, wilden we graag samen met de inwoners en handelaars van Zeveneken klinken op het resultaat.”

Met heel het dorp over de vernieuwde gewestweg
Start van de feestelijkheden was een stoet van reuzen die de vernieuwde gewestweg bewandelde, van Lochristi tot Lokeren en terug naar Zeveneken. De Schele Van der Linden van Zeveneken, Manten en Kalle uit Zaffelare, de Reynaertreuzen en Liza en Maurice Kassei uit Lokeren waren van de partij en gaven hun goedkeuring over de herinrichting. Dat deden ze onder begeleiding van de lokale harmonie De Moedige Vlamingen uit Lokeren. Ook inwoners en handelaars wandelden mee.

Kunstwerk ter ere van de zeven eiken

Nadien volgde de officiële opening met de inhuldiging van een kunstwerk ter ere van de zeven oorspronkelijke eiken. Het wegvallen van de iconische bomen ter hoogte van de Sint-Egiliuskerk was pijnlijk maar noodzakelijk”, aldus Frederik Van Den Berghe, schepen van mobiliteit van Lochristi. “Er was extra ruimte nodig, en een van de bomen was ook aangetast door een agressieve zwam. We hebben er daarom voor gekozen om enkele meters verder zeven nieuwe eiken te planten. Die krijgen nu alle kansen om de dorpsnaam eer aan te doen."

Op de gezellige receptie kon iedereen napraten, terwijl de kinderen voor een keer veilig konden spelen op de gewestweg met gekke fietsen en een springkasteel.

De gewestweg N70 is sinds zondagavond 26 juni opnieuw open voor verkeer. De Hoekstraat werd eerder op vrijdag 10 juni opnieuw toegankelijk.

Nieuwsoverzicht