naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Strengere voorzorgsmaatregelen in kader van PFAS-onderzoek rond brandweerkazerne

ma 20 juni 2022 om 11:00
Het college vernam op vrijdag 17 juni 2022 de resultaten van het verkennend bodemonderzoek van OVAM. Zowel in de bodem als in het grondwater werden verhoogde PFAS-waarden aangetroffen, waardoor verder bodemonderzoek nodig is.

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) voerde midden februari een verkennend bodemonderzoek uit naar een mogelijke PFAS-vervuiling op het plein voor de brandweerkazerne en de speelplaats van de gemeentelijke lagere school. In het verleden hield de brandweer hier af en toe oefeningen met PFAS-houdend schuim.

Vorige week liet OVAM weten dat er verhoogde PFAS-waarden in de bodem en het grondwater werden vastgesteld. Om de mate van verontreiniging in kaart te brengen, moet nu een uitgebreider bodemonderzoek worden uitgevoerd. In afwachting van de resultaten wordt het gebruik van grondwater in een zone van 500 meter rond de site afgeraden. Heb je een grondwaterput, schakel dan over op leiding- of flessenwater om eten te bereiden, te drinken en voor lichaamsverzorging.

Meer informatie over dit PFAS-onderzoek vind je op https://www.lochristi.be/product/906/pfas-onderzoek-rond-brandweerkazerne-lochristi 

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 04
Fax
09 326 92 33
e-mail
milieu@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

Onze gemeente- en OCMW-diensten zijn enkel open op afspraak!

Lees meer artikels over