naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

PFAS-onderzoek rond brandweerkazerne Lochristi

di 15 februari 2022 om 08:00
De OVAM start midden februari een onderzoek naar een mogelijke PFAS-vervuiling op het plein voor de brandweerkazerne en de speelplaats van de gemeentelijke lagere school. In het verleden hield de brandweer hier af en toe oefeningen met PFAS-houdend schuim. De kans op bodemverontreiniging is klein.

Er is dus momenteel nog geen reden tot ongerustheid. De bewoners in een zone van 100 meter rond de brandweerkazerne, ouders en personeel van de gemeenteschool werden hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht. Als gemeente nemen we geen enkel risico en stellen enkele tijdelijke veiligheidsmaatregelen in op de speelplaats van de school zodat de kinderen en het personeel zeker niet in contact komen met een eventuele vervuiling. In afwachting van de resultaten vragen we de bewoners in de zone voorzichtig te zijn met groenten, eieren en putwater uit eigen tuin.

Opvolging en resultaten

Ten vroegste in mei maakt de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) haar resultaten bekend. De gemeente liet bijkomend op eigen initiatief bodemstalen nemen om sneller zicht te krijgen op de situatie. We vinden het belangrijk dat u snel informatie krijgt of er al dan niet sprake is van verontreiniging. We volgen dit onderzoek dan ook nauwgezet op en brengen u op de hoogte zodra de resultaten bekend zijn.

Lees alles over het PFAS-onderzoek.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 04
Fax
09 326 92 33
e-mail
milieu@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De gemeentediensten zijn open op afspraak.