naar inhoud

Gemeentelijke evenementen geannuleerd tot eind januari

do 2 december 2021 om 00:00
De gemeentelijke veiligheidscel besliste dinsdag om alle indoor evenementen georganiseerd door gemeentelijke diensten te annuleren tot eind januari. Evenementen of sportactiviteiten buiten kunnen wel doorgaan.

Het gaat om de optredens van Dorien De Vylder en ten adem (18 december), winterconcert van kunstacademie (22 december), Sinister Sister (14 januari), de winteravonden in de bib, de kampioenenvieringen en bezoekdag in Lodejo en Uyttenhove. De veiligheidscel hoopt zo het aantal coronabesmettingen en de druk op de ziekenhuizen een halt toe te roepen.

Niet-publieke activiteiten van verenigingen zijn niet toegestaan volgens het winterpakket van het nationaal overlegcomité. Vergaderen kan dus enkel online.

Professionals mogen wel evenementen organiseren, maar volgen hier de regels van het nationaal overlegcomité.

  • Publieke evenementen binnen: enkel zittend toegestaan, conform de regels van CST plus mondmasker.
  • Publieke evenementen buiten: indien organisatoren¬† de regels van de social distancing en afstand van 1,5 meter tussen de gezelschappen niet respecteren, zal hun evenement gesloten worden.
  • De modaliteiten van de horeca zijn van toepassing.

Op 15 december evalueert het nationaal overlegcomité de maatregelen. Een aanpassing en/of verlenging van de maatregelen is mogelijk.

Vorige week besliste Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter om tot 26 december fuiven te verbieden die niet professioneel omkaderd zijn.

Nieuwsoverzicht