naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gemeente maakte geen fout door schattingscommissie landbouwschade niet samen te roepen

ma 25 oktober 2021 om 23:00
Begin deze maand doken berichten in de pers en sociale media op dat landbouwers schadevergoeding voor de ernstige droogte in 2020 mislopen doordat het gemeentebestuur geen schattingscommissie oprichtte. Deze zijn echter onjuist.

Landbouwers moeten sinds oktober 2020 rechtstreeks een schadevergoeding aanvragen bij het Vlaams rampenfonds. De gemeente is hier niet langer bij betrokken. De oprichting van een schattingscommissie was dus niet nodig.

Door een nieuw Vlaams besluit van 30 oktober 2020 hebben gemeentes geen verplichte rol meer bij de erkenning en vaststelling van schade. Een vaststelling van de schade door de gemeentelijke schadecommissie is binnen deze nieuwe procedure niet meer noodzakelijk.

Daarom besliste het college eind november 2020 om de commissie niet meer te laten samenkomen. Landbouwers die contact opnamen met de gemeente, werden doorverwezen naar het Vlaams Rampenfonds. Zij konden daar hun aanvraag zelf in dienen via het e-loket. Heel wat omliggende gemeentes richtten ook geen schattingscommissie meer op.

Daarnaast zette Lochristi in de periode oktober-november 2020 resoluut in op het bezorgen van de juiste info aan de landbouwers. Zij werden tweemaal via de gildes op hoogte gebracht. Ook in het infomagazine en de website verscheen alle informatie.

Getroffen landbouwers kunnen nog tot een schadevergoeding aanvragen tot 31 oktober 2021 via het e-loket van het Vlaams Rampenfonds.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 04
Fax
09 326 92 33
e-mail
milieu@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.