naar inhoud

Vaccinatiecentrum in Wachtebeke blijft open

ma 11 oktober 2021 om 13:53
Recent besliste de Vlaamse overheid om aan alle 65-plussers een herhalingsvaccin toe te dienen. Daarom zal het vaccinatiecentrum langer open blijven.

Deze bijkomende prik moet ervoor zorgen dat het vaccin optimaal blijft werken. Het blijkt immers uit onderzoek dat de bescherming die de vaccins bieden, met de tijd afneemt. Een bijkomende prik krikt die bescherming opnieuw op, ook tegen de varianten van het virus.

De burgemeesters van Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren, Wichelen en de Eerstelijnszone Scheldekracht hebben daarom besloten om de bestaande locaties te blijven behouden tot Kerstmis. 

Terug open vanaf 8 november

Momenteel sluiten de vaccinatiecentra even de deuren om zich voor te bereiden op deze 3de prikken. Op 8 november zullen zij de deuren terug openen. Het is de bedoeling dat tegen Kerstmis alle nog te vaccineren 65-plussers in de Eerstelijnszone een herhalingsvaccin krijgen. In Wetteren gaat het nog om ongeveer 12.000 mensen, in Wachtebeke om ongeveer 11.000 mensen. De grootste piek in vaccinaties zal wellicht in november vallen.

Zelfde locatie

Het behouden van de locaties was geen eenvoudige beslissing. Hierbij werd er vanuit de lokale besturen blijk gegeven van het belang van algemeen welzijn, maar tegelijkertijd ook het belang van de gezondheid van sporters en de sportclubs die verbonden zijn aan de locaties in Wetteren en Wachtebeke. Om tegemoet te komen aan het begrip dat er al enige tijd wordt gevraagd, worden de oppervlaktes binnen de vaccinatiecentra verkleind om de sportclubs terug ruimte te geven.

Het behouden van de bestaande locaties biedt echter veel voordelen. De infrastructuur is al opgebouwd en voorzien op het vaccineren van een grote groep mensen. De bevolking is er ondertussen mee vertrouwd en kent de mobiliteitsmogelijkheden. De oplossingen voor minder mobielen blijven beschikbaar: mensen kunnen een beroep doen op een gratis ticket van de NMBS of de Lijn, en de minder mobielencentrales kunnen nog steeds ritten uitvoeren naar de vaccinatiecentra. 

Ook het callcenter blijft bereikbaar, elke werkdag van 9 tot 17 uur en elke zaterdag van 9 tot 13 uur. 

Bekijk ook hier de bijkomende uitleg op laatjevaccineren.be over waarom het belangrijk is om opnieuw op die uitnodiging in te gaan.

Nieuwsoverzicht