naar inhoud

Nieuwe besmettingen in gemeentelijke basisschool Lochristi

vr 4 juni 2021 om 00:00
In de gemeentelijke basisschool in Lochristi testten nu ook enkele leerlingen positief op corona. De besmettingen zijn verspreid over verschillende klassen. Twee volledige klassen en enkele leerlingen in 3 verschillende klassen moeten in quarantaine. Er is geen reden om de school volledig te sluiten

Alle besmettingen zijn uitvoerig besproken met het CLB, de coördinerende artsen, het gemeentebestuur en de veiligheidscel. De huidige besmettingsgraad is geen reden om de school volledig te sluiten. Bij een volledige sluiting bestaat het risico dat de kinderen door de grootouders opgevangen worden die nog geen tweede vaccin ontvangen.

Door de besmettingen zijn er wel minder leerkrachten beschikbaar. De schooldirectie en het lerarenkorps voerden de nodige wijzigingen door om de resterende kinderen toch onderwijs te geven. Alle ouders werden hierover gisteren ingelicht.

Eerder deze week testte ook een overkoepelende leerkracht positief in het kleuteronderwijs. De kleuters van de afdeling in Beervelde en 2 kleuterklasjes in de afdeling in Lochristi moesten hierdoor in quarantaine. Zij kunnen ten laatste op maandag 7 juni allemaal terug naar de school komen.

Nieuwsoverzicht