naar inhoud

Werken Kapelleken bijna afgerond

di 27 april 2021 om 08:44
Na anderhalf jaar is het einde van de werken Kapelleken-Schoolstraat-Dorpsstraat in zicht. Als alles volgens plan verloopt, wordt de werf op 7 mei opengesteld voor alle verkeer.

De aannemer werkt deze week aan de laatste puntjes op zijn to-do-lijst, zoals het aanbrengen van de nodige markeringen. Volgende week plaatst hij de definitieve signalisatie en in de vooravond van 7 mei wordt de afgewerkte werf opengesteld voor alle verkeer.
Opgelet: dit is uiteraard onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. 

Jammer genoeg kende de werf ook wat tegenslagen, zoals onverlaten die geen respect hebben voor andermans werk en vers gegoten beton beschadigden. Maar dankzij de inzet van alle arbeiders werd de timing van de werken gehaald.

De gemeente wil dan ook graag expliciet alle buren bedanken voor hun geduld tijdens deze werken. 

Wat gebeurde er de voorbije 18 maanden?

  • In het Kapelleken, de Schoolstraat en Dorpsstraat werden rioleringen aangelegd voor de gescheiden afvoer van regen- en afvalwater. Tegelijk werden ook de private rioleringen afgekoppeld van de woningen in de Koning Albertlaan tussen Dorpsstraat en Westlede.

  • Er kwamen verhoogde fietspaden (in rood beton) langs beide zijden en de rotonde Braamstraat - Smalle Heerweg - Kapelleken - Hijftestraat kreeg een afgescheiden fietspad.

  • Er werden ook voetpaden aangelegd langs beide zijden en in Kapelleken tussen huisnummer 31 en de rotonde kwam er enkel een voetpad aan de kant van de pare huisnummers.

  • Daarnaast werden er ook drie verkeersplateaus aangelegd om de snelheid van het verkeer te verminderen.

  • Deze werken kostten 4,5 miljoen euro. De Vlaamse overheid betaalde 1,5 miljoen euro voor de rioleringswerken. De provincie Oost-Vlaanderen subsidieerde 122.000 euro voor de fietspaden.
Nieuwsoverzicht
werken Kapelleken

Openingsuren & contact

Openbare Werken

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 03
Fax
09 326 92 33
e-mail
openbare.werken@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

Onze gemeente- en OCMW-diensten zijn enkel open op afspraak!