naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

“Dankjewel Lochristi” -open brief van het gemeentebestuur-

vr 26 februari 2021 om 09:52
Dat Lochristi een warme gemeente is, was in december nog maar eens duidelijk toen jullie ruim 3.000 kerstkaarten schreven naar mensen die wat extra warmte konden gebruiken. Een ander cijfer: 13.000 uur.

Zoveel vrijwilligerswerk in 1 jaar mag lokaal dienstencentrum ’t Fazantenhof ontvangen van haar meer dan 100 vrijwilligers in niet-coronatijden. Of wat dacht je van 1.300: dat is het aantal vrijwilligers uit onze ELZ-zone dat zich meldde voor het vaccinatiecentrum.

Dit is nog maar een fractie van al het vrijwilligerswerk dat in Lochristi verricht wordt. In deze week van de vrijwilliger wil het lokaal bestuur dan ook expliciet al deze vrijwilligers bedanken.

Of het nu bij Koester, SK Lochristi, Kasseiken, Joepla, in het wzc of de bib is: vrijwilligers steken met veel goesting en liefde tijd in een ander. Zij vormen het bindweefsel van onze lokale samenleving, zorgen ervoor dat het aangenaam leven is in Lochristi.

Deze inzet is niet steeds zichtbaar, maar wordt ontzettend geapprecieerd. Vaak wordt dit engagement niet opgemerkt, tot het plots wegvalt. Corona heeft ons pijnlijk duidelijk gemaakt hoe jammer het is om het zonder ons verenigingsleven te stellen.

Vandaag, bij de start van de Week van de vrijwilliger, wil het lokaal bestuur Lochristi graag alle Lootse vrijwilligers een pluim toewerpen. Hun onbetaalde inzet voor onze samenleving is onbetaalbaar. Maar we kunnen dit wél belonen met dankbaarheid.

We zijn dan ook ontzettend dankbaar dat er in onze gemeente honderden mensen zijn die zich belangeloos inzetten. Voor jongeren, voor studenten, voor ouderen, voor minder mobielen, voor mensen die iets willen leren.

Ieder vrijwilligt op zijn eigen manier, volgens zijn eigen mogelijkheden. En net dat maakt het vrijwilligerswerk zo mooi.

Daarom, beste vrijwilliger, dank je wel voor jouw engagement.

Nieuwsoverzicht