naar inhoud

ELZ Scheldekracht maakt vaccinatiecentrum voor Lochristi bekend

wo 13 januari 2021 om 21:12
De eerstelijnszone Scheldekracht maakte zonet bekend dat ze 2 vaccinatiecentra zal bouwen: een sporthal in Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke en een sporthal in Sport- en Recreatiecentrum De Warande in Wetteren.

We kunnen dus hoogstwaarschijnlijk binnen enkele maanden de coronaprik halen in Domein Puyenbroeck.

Lochristi is een van de acht gemeente die deel uitmaken van de ELZ Scheldekracht, een samenwerkingsverband binnen de gemeenten Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen

Op woensdag 13 januari vond binnen eerstelijnszone Scheldekracht een overleg plaats tussen de burgemeesters, noodplanningsambtenaren, huisartsenkringen en Eerstelijnszone Scheldekracht vzw om te komen tot één à twee 2 vaccinatiecentra binnen deze zone. In dit intergemeentelijk overleg werd de knoop unaniem doorgehakt om twee vaccinatiecentra uit te bouwen.

In de bepaling van de locaties stonden de burgers centraal en het doel een maximale vaccinatiegraad te bekomen. De acht gemeenten en de Eerstelijnszone zijn overtuigd van het belang van een zo toegankelijk mogelijke vaccinatiestrategie in Vlaanderen. Waarbij er enerzijds dient ingezet te worden op de kwalitatieve organisatie van de vaccinatiecentra, maar anderzijds ook de toegankelijkheid moet verzekerd worden voor alle (minder mobiele) burgers, onder meer door de combinatie van openbaar vervoer met  een extra mobiel aanbod.

De eerstelijnsactoren en de lokale besturen gaan nu samen met de Eerstelijnszone aan de slag om goede logistieke en mobiliteitsoplossingen uit te werken zodat elke inwoner makkelijk toegang kan krijgen tot de centra.

Nieuwsoverzicht