naar inhoud

Simonne en Cecile krijgen als eerste Lochristinaren coronavaccin

vr 8 januari 2021 om 15:30
Vanmiddag kregen vriendinnen Cecile Van Der Gracht (91) en Simonne Verbeeld (95) als eerste Lochristinaars het coronavaccin. Daarna volgden de 78 andere bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Pieter. Niemand weigerde het vaccin. Ook 16 medewerkers kregen een inenting.

Om 15 uur startte het woonzorgcentrum Sint-Pieter met de vaccinatie van hun bewoners. Simonne en Cecile kregen de eer om als eersten Lochristinaren het vaccin te krijgen. Tijdens de hele gezondheidscrisis hebben beide dames de voorzorgsmaatregelen altijd aanvaard en toegepast. Nooit kwam er een klaagwoord over hun lippen en bleven ze dankbaar voor alles wat er wél nog mogelijk was. Deze prachtige positieve houding mocht beloond worden met de allereerste Lootse vaccins. Daarnaast waren ze beiden ook jarenlang vrijwilliger in wzc Sint-Pieter en overbuurvrouwen van elkaar. De families van beide dames hebben ook veel steun gegeven aan de medewerkers van het woonzorgcentrum. Ze lieten duidelijk merken dat ze vertrouwen hadden in de aanpak van de crisis. Veel medewerkers trokken zich hier aan op in moeilijke momenten.

De kranige negentigers zijn opgetogen met het vaccin, maar hebben zich in voorbije periode niet echt eenzaam gevoeld. “Ik ben er eigenlijk weinig mee bezig geweest. Ik heb al te veel meegemaakt in mijn leven. Ik heb mij hier steeds veilig en goed gevoeld en helemaal niet eenzaam. Ik ben vereerd dat ik het eerste vaccin kreeg. Het is een heel speciaal moment omdat het iedereen helpt. Is het voor mij niet meer goed, dan voor mijn medebewoners.”, aldus Cecile. De vriendinnen hunkeren nu wel naar de dag dat ze hun kinderen en kleinkinderen opnieuw op een normale manier kunnen zien. En Simonne kijkt ook stiekem uit naar het wekelijkse bezoek van de coiffeuse.

Voor alles terug normaal wordt, moeten ze helaas nog even geduld uitoefenen. Over drie weken volgt een tweede vaccinatieronde in het woonzorgcentrum. Daarna duurt het nog twee weken om een volwaardige weerstand op te bouwen. De strenge bezoekregels gelden dus nog minstens vijf weken.
In samenspraak met de coördinerend geneesheer buigt de directie zich in de tussentijd over de bezoekregeling. Want ook zijn de bewoners gevaccineerd, kunnen ze het virus nog altijd overdragen. De nationale vaccinatiegraad ligt veel te laag om de deuren terug open te zetten voor ongelimiteerd bezoek.

De twee andere Lootse woonzorgcentra kampen helaas nog met coronabesmettingen. Zij vaccineren hun bewoners uiteraard ook zo snel mogelijk.

Nieuwsoverzicht
Eerste vaccin

Openingsuren & contact

WZC Sint-Pieter

adres
Bosdreef 5B9080 Lochristi
Tel.
09 355 51 37