naar inhoud

Opnieuw activiteiten voor -13-jarigen

wo 9 december 2020 om 16:48
Vanaf 14 december kunnen er opnieuw activiteiten doorgaan voor -13-jarigen in Lochristi. Voor kinderen ouder dan 13 jaar en volwassenen wordt het verbod op activiteiten verlengd tot en met 31 januari 2021. Dat besliste het college gisteren, na overleg met de gemeentelijke veiligheidscel.

Het burgemeestersbesluit van 10 november, dat alle activiteiten verbood, bepaalde expliciet dat voor -13-jarigen een evaluatie zou plaatsvinden begin december. Aangezien het aantal besmettingen binnen deze doelgroep in onze gemeente de voorbije periode sterk gedaald is en beweging voor kinderen heel belangrijk is, besliste het college van burgemeester en schepenen om voor kinderen opnieuw een aantal activiteiten toe te laten.

Vanaf 14 december kunnen activiteiten voor -13-jarigen opnieuw doorgaan onder deze voorwaarden:

  • Het gebruik van kleedkamers en douches is niet toegelaten.
  • Slechts één lid van het gezin kan de kinderen brengen en afhalen voor de activiteit. Dit gebeurt buiten, behalve voor kleuters. Het gezinslid kan niet ter plaatse wachten tijdens de activiteit.
  • Jeugdbewegingen organiseren enkel buitenactiviteiten. Enkel voor het gebruik van het sanitair en bij extreme weersomstandigheden kunnen ze de lokalen kort gebruiken.
  • Het deeltijds kunstonderwijs en de muziekschool van Lochristi hervatten hun lessen voor – 13-jarigen onder de voorwaarden die de Vlaamse overheid bepaalt.

De gemeentelijke zalen worden enkel verhuurd voor de activiteiten voor -13-jarigen en onder de genoemde voorwaarden. De zalen van het LDC worden niet verhuurd tot en met 31 januari 2021.

Verlenging verbod op activiteiten +13-jarigen

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente daalde de voorbije dagen minder sterk. Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt, schommelde rond 1. Dat wil zeggen dat 1 besmette Lochristinaar gemiddeld 1 andere persoon besmet. Het virus circuleert dus helaas nog steeds in onze gemeente. Het is dus niet aangewezen om verdere versoepelingen in te voeren dan deze voor -13 jarigen. Voor volwassen en kinderen ouder dan 13 jaar wordt het verbod op activiteiten van verenigingen in alle sectoren verlengd tot en met 31 januari 2021.

Met deze beslissing zit Lochristi op dezelfde lijn als de federale beslissingen die alle niet-reguliere activiteiten verbieden tot 1 februari 2021. Dit om te vermijden dat tijdens de nieuwjaarsmaand recepties en bijeenkomsten tot gevaarlijke contacten leiden.

Nieuwsoverzicht