naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Burenbuddies gezocht om eenzaamheid tegen te gaan

wo 4 november 2020 om 11:52
Om eenzaamheid in onze gemeente tegen te gaan, is het lokaal dienstencentrum ’t Fazantenhof op zoek naar burenbuddies: vrijwilligers die wat tijd willen vrijmaken voor hun mede-Lochristinaren.

Uit de belronde die het dienstencentrum momenteel uitvoert naar alle Lootse 65-plussers blijkt dat de tweede lockdown mentaal zwaar om dragen is. Daarom is ’t Fazantenhof actief op zoek naar sterke schouders die anderen willen ondersteunen in deze zware tijd.

Premier De Croo riep eerder al op: hou afstand, maar laat elkaar niet los. Dat is ’t Fazantenhof geenszins van plan. We laten de meest kwetsbaren in onze gemeente zeker niet los!

Momenteel zijn meerdere medewerkers druk bezig met telefoneren naar alle Lootse 65-plussers. Deze intensieve belronde werd ook in het voorjaar gevoerd. Er werd toen gepolst of alles goed ging en of er hulp nodig was om boodschappen te doen.

Tijdens deze tweede belronde is er helaas een duidelijk verschil te merken. Meerdere mensen geven aan dat mentaal lastiger is om opnieuw een lockdown te moeten meemaken. Van de 3133 af te werken telefoontjes zijn er nog maar 232 uitgevoerd. Veel mensen geven aan dat ze blij zijn dat ze eens met iemand kunnen praten.

’t Fazantenhof is daarom op zoek naar burenbuddies: vrijwilligers die wat tijd willen vrijmaken om af en toe een coronaveilig deurbezoekje te brengen of te telefoneren naar mensen die eenzaam of heel vaak alleen zijn.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het dienstencentrum via 09 238 32 18 of dienstencentrum@ocmwlochristi.be.

Nieuwsoverzicht