naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Openbaar onderzoek stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas

vr 25 september 2020 om 12:04
Nog tot 14 maart 2021 loopt het openbaar onderzoek over de ontwerpen van stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027. Tot dan kan je de plannen raadplegen op www.volvanwater.be en reageren via een digitaal inspraakformulier.

De stroomgebiedbeheerplannen bepalen wat Vlaanderen zal doen om de toestand van de waterlopen en het grondwater te  verbeteren en om ons beter te beschermen tegen overstromingen. Ook de zoneringsplannen en de gebiedsdekkende uitvoeringsplannen, die vastleggen hoe en wanneer het afvalwater van alle huizen in Vlaanderen gezuiverd wordt, zijn in de stroomgebiedbeheerplannen opgenomen.

De stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas bestaan uit verschillende delen. Naast de beheerplannen voor de Vlaamse delen van de stroomgebieddistricten van Schelde en Maas zijn er deelplannen voor de elf bekkens en voor de zes grondwatersystemen in Vlaanderen.

Op www.volvanwater.be krijg je een overzicht van de plandelen en acties die voor Lochristi relevant zijn. Via geoloketten kom je te weten welke acties gepland zijn en hoe en wanneer het afvalwater in jouw straat gezuiverd wordt. Je vindt er ook een folder en een overzicht van de informatievergaderingen die in het najaar georganiseerd worden.

Meer informatie over het integraal waterbeleid staat op www.integraalwaterbeleid.be.

Nieuwsoverzicht