naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Mondmaskers verplicht op markt

do 23 juli 2020 om 12:08
De gemeentelijke veiligheidscel heeft deze ochtend beslist dat er vanaf morgen een mondmaskerplicht geldt op openbare markten en in openbare gebouwen.

De stijgende lijn van de nationale coronabesmettingen van de afgelopen week is zorgwekkend. Momenteel zijn er geen besmettingen in onze gemeente, maar o.a. terugkerende vakantiegangers kunnen dit cijfer snel doen stijgen.

Om een eventuele stijging van besmettingen voor te zijn, verplicht  het gemeentebestuur mondmaskers op plaatsen waar mensen samenkomen en moeilijker afstand van elkaar kunnen houden, zoals een wekelijkse markt. Ook in openbare gebouwen, die moeilijker geventileerd kunnen worden, is een mondmasker voortaan verplicht. Dit geldt zowel voor bezoekers als voor werknemers.

Ook dringt de veiligheidscel er bij de bevolking op aan om voldoende afstand van elkaar te houden wanneer er verpoosd wordt op een openbaar bankje. Dit lijkt zeer onschuldig, maar ook hier kan het virus makkelijk besmettingen veroorzaken.

De gemeentelijke veiligheidscel volgt de coronacijfers op de voet. Indien nodig, zullen er bijkomende beslissingen volgen om de impact van de coronacrisis in onze gemeente zo klein mogelijk te proberen houden. Het draaiboek voor lokale besturen dat normaliter vandaag door de Nationale Veiligheidsraad wordt goedgekeurd, vormt hierbij de leidraad.

Nieuwsoverzicht