naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Versoepeling bezoeksregeling wzc

do 16 juli 2020 om 09:56
Sinds woensdag 15 juli is er een soepelere bezoekersregeling in het woonzorgcentrum Sint-Pieter van kracht. Vanaf nu kunnen bewoners naast cafetariabezoeken ook genieten van het gezelschap van hun familieleden door samen een wandeling te maken in de tuin op de OCMW-campus.

Sinds de uitbraak van het Coronavirus liep geen enkel bewoner van het wzc een besmetting op. Dit betekent dat er ook geen groepsimmuniteit heerst in het woonzorgcentrum. Daarom worden de bezoekersregelingen heel voorzichter uitgebreid.

De laatste dagen tekent zich nationaal opnieuw een stijging af van het aantal COVID-besmettingen. Voor de directie en de diensthoofden van het woonzorgcentrum, de gemeentelijke veiligheidscel en het vast bureau/schepencollege blijft het balanceren tussen maatregelen die de kans op besmetting beperken en het welzijn van de bewoners en de familie. Daarom is voorzichtigheid nog steeds aan te raden en is een kamerbezoek nog niet mogelijk.

Dit komt omdat enerzijds de gangen van het woonzorgcentrum te smal zijn en er geen anderhalve meter afstand behouden kan worden tussen bezoekers, bewoners en personeel bij kamerbezoeken. Anderzijds omdat bewoners in een grote bubbel leven op hun afdeling. Kamerbezoek houdt in dat dit een potentieel besmettingsgevaar is voor elke inwoner van de bubbel.

We durven als lokaal bestuur te hopen op begrip voor deze beslissingen.

Nieuwsoverzicht
wzc Sint-Pieter

Openingsuren & contact

OCMW - Sociaal Huis

adres
Bosdreef 5A9080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 355 93 09
Fax
09 356 95 94
e-mail
info@ocmwlochristi.be

Onze gemeente- en OCMW-diensten zijn enkel open op afspraak!