naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tussen deur & drempel: Lochristi in beeld!

wo 27 mei 2020 om 10:38
De cultuurdienst, NOK en enkele jonge lokale fotografen slaan de handen voor een nieuw fotografieproject. Zij zullen dit coronatijdperk vastleggen aan de hand van deurportretten.
Hoe ga je later uitleggen aan je (klein)kinderen dat je maandenlang niet bij elkaar op bezoek mocht komen, niemand mocht aanraken, en soms zelfs je huis niet uit mocht vanwege een onzichtbaar virus?

Met dit fotografieproject willen we ons terug sociaal verbonden voelen en willen we je een beeld schenken om ook een positieve noot aan je verhaal te hangen.

Achter elke deur schuilt een verhaal, misschien ook achter jouw deur? Met Tussen deur en drempel” willen we graag jouw verhaal vastleggen op beeld. Van op afstand willen we verbinding creëren. Misschien wil je een deurportret met je pasgeboren kindje, met je gezin, met je kat… Of misschien wil je onze fotografen wel naar je ouders sturen, het verhaal van je vrienden laten vastleggen op beeld… 

Tijdens de maanden juni en juli gaan onze lokale jonge fotografen op pad. Op die manier creëert elke fotograaf zijn eigen reeks, waarin hij een rode draad verwerkt. Nadien stellen we de deurportretten online tentoon zodat iedereen – zelfs in tijden van corona – kan meegenieten van een lokale (online) tentoonstelling. Op die manier zetten we niet alleen ons jong talent, maar ook jullie in de kijker.

Alle geportretteerde gezinnen krijgen nadien ook het digitaal beeld als aandenken aan deze speciale tijd!

Feestelijke afsluiter project gaat hand in hand met feestelijke opening Lodejo!

Tijdens de online tentoonstelling zal iedereen ook zijn/haar stem kunnen uitbrengen voor de werken van de fotografen. Nadien selecteren we van elke fotograaf de foto’s met de meeste stemmen. Deze zullen we dan ook effectief tentoonstellen bij de opening van de vernieuwde Lodejo!

Wil jij graag een deurportret? Meld je dan snel aan via www.lochristi.be/cultuur >  “Tussen deur & drempel”

Tot snel, door onze lens?!

Copyright foto: @biestbeeld

Nieuwsoverzicht
@biestbeeld

Openingsuren & contact

Cultuurdienst

adres
Zavel 59080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 356 79 14
e-mail
cultuur@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13 tot 16 uur