naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Elke Lootse inwoner krijgt deze week een mondmasker

ma 25 mei 2020 om 10:00
Elke inwoner krijgt van ons deze week een herbruikbaar mondmasker. Vandaag wordt de bedeling grondig voorbereid en de maskers worden in de loop van de week aan huis geleverd.

Stap voor stap worden de strenge coronamaatregelen voorzichtig versoepeld. In die afbouwstrategie is mond-neusbedekking belangrijk om de verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te vermijden.

Het gemeentebestuur nam zijn verantwoordelijkheid en kocht zelf 27.000 herbruikbare mondmaskers om o.a. te bedelen aan alle inwoners van Lochristi. De overige maskers zullen gebruikt worden voor het personeel van de politiezone, gemeente en OCMW. Het was even wachten op deze bestelling, maar... de maskers zijn er!

 

Welk mondmasker krijg je?

Elke inwoner (met officieel domicilie in onze gemeente) krijgt één herbruikbaar mondmasker. Bij dit masker wordt geen extra filter gebruikt. Na gebruik moet je het wassen op 60°.

Je krijgt ook een praktische handleiding om je masker correct te dragen, te wassen en te bewaren.

 

Wanneer krijg je je mondmasker?

Momenteel bereiden 25 personeelsleden de bedeling van de mondmaskers grondig voor.

Vanaf morgen trekken meer dan 100 vrijwilligers de baan op om in alle brievenbussen van Beervelde, Lochristi, Zaffelare en Zeveneken maar liefst 22.491 mondmaskers te deponeren.

Jouw mondmasker zal ten laatste op vrijdag 29/05 aan huis geleverd worden door onze wijkcomités, raadsleden en vrijwilligers.

Heb je op einde van de week geen of te weinig mondmaskers gekregen? Mail dan je gegevens (namen van alle gezinsleden én adres) naar info@lochristi.be. Dan zoeken we uit wat er verkeerd gelopen is en zorgen we voor een oplossing.

 

Waarom draag je een mondmasker? 

Een mondmasker zorgt ervoor dat de druppeltjes die vrijkomen als je niest of hoest, en die mogelijk besmet zijn met het virus, niet terechtkomen bij anderen.  

Je draagt een mondmasker dus niet om jezelf te beschermen, maar vooral om anderen te beschermen. Omgekeerd ben jij ook beschermd als anderen rondom jou een mondmasker dragen. 

 

Opgelet! 

Een mondmasker is enkel extra bescherming. Blijf dus de basismaatregelen volgen! 

  • Blijf zo veel mogelijk thuis. 
  • Beperk je contacten met anderen. 
  • Hou - met of zonder mondmasker - altijd voldoende afstand (min. 1,5 meter). 
  • Was regelmatig je handen met water en zeep. 

 

Waar moet je een mondmasker dragen? 

Sterk aanbevolen 

  • Op plaatsen waar veel mensen samenkomen en je niet voldoende afstand (min. 1,5 meter) kan houden van anderen.
  • In winkels en bij een bezoek aan de loketten (enkel op afspraak) van gemeente en OCMW.

 

Verplicht 

  • Op het openbaar vervoer voor reizigers vanaf 12 jaar, zowel in de voertuigen als in de stations, op de perrons en aan de haltes.
  • Op school voor personeelsleden en leerlingen vanaf 12 jaar.
  • In bedrijven als er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden.
Nieuwsoverzicht