naar inhoud

Wacht niet om naar de huisarts te gaan!

do 14 mei 2020 om 06:00
De huisdokters stelden de voorbije weken vast dat heel wat mensen met niet-coronaklachten niet langs durven komen, zelfs voor spoedgevallen. Er is echter geen reden tot paniek. Contacteer gerust jouw arts; hij of zij helpt jou zeker uit de nood.

Het is belangrijk dat we in deze tijd ook met onze ‘gewone’ medische klachten langsgaan bij de huisarts. Momenteel kan dit uiteraard niet zonder afspraak, want in de wachtzaal gaan zitten is niet toegestaan. Contacteer daarom vooraf jouw dokter en vraag hem of haar om een afspraak. Van een doktersbezoek raak je niet besmet, want de dokters volgen alle hygiënemaatregelen strikt op en beschikken over de nodige bescherming, zowel voor jou als henzelf.

Stel niet uit!

Het uitstellen van een doktersbezoek kan leiden tot ernstigere ziektes, chronische aandoeningen of zelfs overlijdens. Stel dus niet uit en doe wat je anders ook zou doen. Maar maak eerst een afspraak.

Dringende gevallen

Ook voor dringende gevallen kan je nog steeds bellen naar de dienst 112 of kan je terecht op de spoed. Er wordt maximaal ingezet op veiligheid en hygiëne. Ambulances worden ontsmet, de spoeddienst zorgt voor voldoende afstand en overal dragen mensen beschermkledij om jou veilig te kunnen helpen.

Dokter van wacht

Is jouw huisarts niet bereikbaar ‘s avonds of in het weekend? Bel dan de dokter van wacht. Sinds eind vorig jaar is dit via een huisartsenwachtpost (Scheldekracht) die bereikbaar is via 1733.

Nieuwsoverzicht