naar inhoud

Naaisters gezocht!

di 12 mei 2020 om 10:00
Lochristi zit niet stil in deze coronatijden en wil proactief werken.

Momenteel is neus-mondbedekking (mondmasker, sjaal, bandana...) heel erg belangrijk voor een veilige en stapsgewijze terugkeer naar ons normale leven van voorheen. Maar ook de komende maanden zullen zij een cruciale rol spelen. Daarom zoeken we vrijwilligers die willen helpen met het naaien van mondmaskers. Ons voorstel: wij leveren alle materiaal en jij maakt de maskers. Deal?

 

Wie zoeken wij?

Mensen die een naaimachine hebben en zich willen engageren om mondmaskers te maken.

 

Wat bieden wij? 

Een naaipakket dat bestaat uit twee lappen stof, biaislint, naaigaren, het patroon, een handleiding én een sjabloon om snel plooien te kunnen strijken in de stof (zie filmpje). Met 1 pakket kan je 36 maskers naaien. Je kan een pakket ophalen in ’t Fazantenhof tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9u tot 11.30u en van 13.30u tot 15.30u).

 

 

Voor wie zijn de maskers?

Afhankelijk van het aantal mondmaskers dat wordt binnengebracht op ons inzamelpunt, bekijken we aan welke doelgroep we de mondmaskers kunnen schenken. Deze maskers staan los van de 27.000 maskers die aangekocht werden door de gemeente of de maskers en filters die door de federale overheid worden voorzien.

Nieuwsoverzicht
Pakket

Openingsuren & contact

LDC 't Fazantenhof

adres
Bosdreef 5C9080 Lochristi
Tel.
09 238 32 18
e-mail
dienstencentrum@ocmwlochristi.be