naar inhoud

Annulatie zitdagen belastingen

vr 10 april 2020 om 10:11
De zitdagen voor het invullen van de belastingen worden geannuleerd door FOD Financiën. De fysieke afspraken worden vervangen door een telefonisch gesprek.

In de huidige context van het coronavirus wil de FOD Financiën vooral de veiligheid van de belastingplichtigen, het gemeentepersoneel en zijn medewerkers garanderen. Daarom viel gisteren de beslissing om dit jaar alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangifte in de personenbelasting te annuleren. Dit wil dus zeggen dat ook de zitdagen in Lochristi worden geschrapt. De FOD Financiën verzekert zijn dienstverlening en het goede verloop van de indiening van de aangiften.

 

Had je al een afspraak vastgelegd bij 't Fazantenhof?

Dan word je na de paasvakantie telefonisch gecontacteerd door FOD Financiën. Nieuwe afspraken kunnen momenteel niet meer gemaakt worden. 

 

Had je nog geen afspraak, maar wil je toch geholpen worden?

Dat kan! Je kan nog steeds jouw aangifte laten invullen door de experten van de FOD Financiën via een telefonische afspraak.

  • Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat zodra je die ontvangt (in mei).
  • Je krijgt een afspraak om jouw aangifte te laten invullen per telefoon.
  • Na het invullen per telefoon, ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. Onderteken dit document en stuur het terug. Je zal de indiening van jouw aangifte ook kunnen afronden via Tax-on-web (MyMinfin).

 

Zelf je aangifte indienen?

Via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel!

Jouw aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of jouw voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei. Ga naar MyMinfin en meld je aan met itsme®, of met je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer (pincode vergeten of verloren?).

 

Krijg je een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

  • Je gegevens zijn juist en volledig? Je moet niets doen. Je zal automatisch jouw aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.
  • Je gegevens zijn onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren. Dit kan in Tax-on-web (via MyMinfin) of via het papieren antwoordformulier.

 

Meer info?

  • Bel de FOD Financiën op 02 572 57 57 (elke werkdag van 8.30u tot 17u).
Nieuwsoverzicht