naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

IDM heropent recyclageparken nog niet

di 7 april 2020 om 08:27
De recyclageparken mogen vanaf dinsdag 7 april opnieuw geopend worden onder strikte voorwaarden. IDM stelt echter de veiligheid van haar personeel en bezoekers prioritair en opent nog niet.

Om tegemoet te komen aan de inwoners garandeert IDM de huis-aan-huisophaling en wordt de grofvuil-ophaling aan huis (op afspraak) vanaf donderdag 2 april heropgestart.

De Vlaamse regering geeft toestemming om de recyclageparken opnieuw te openen, maar vraagt terzelfdertijd om niet-dringende bezoeken aan het recyclagepark uit te stellen. Omdat IDM de voorwaarden, opgelegd in de omzendbrief, in deze fase niet op een veilige manier kan realiseren, stelt het de opening van de recyclageparken voorlopig nog even uit.

 

Huis-aan-huisophaling blijft prioriteit

De huis-aan-huisophaling is prioritair en blijft gegarandeerd. Ook de grofvuil-ophaling aan huis wordt opnieuw opgestart. Hiermee komt IDM tegemoet aan de ophaling van de meest-dringende afvalstromen.

De IDM-parkwachters werden, na de officiële sluiting van de recyclageparken op dinsdag 17 maart, mee ingeschakeld in de ophaaldienst. Daardoor is IDM erin geslaagd om de afgelopen 2,5 weken de ophaling aan huis van alle afvalfracties te garanderen. T.o.v. dezelfde periode vorig jaar dan haalde IDM de voorbije 2,5 weken (dankzij de tomeloze inzet van haar personeel en de inzet van alle beschikbare ophaalwagens) bijna 50% meer GFT op en meer dan 7% meer restafval (o.a. via de extra zakken-service). IDM zet zo dus 100% in op de prioritaire dienstverlening aan huis. Net omdat veel inwoners nu aan het klussen slaan en dus met heel wat meer afval zitten.

 

Opnieuw grofvuil-ophaling aan huis

Vanaf donderdag 2 april kan je ook weer gebruik maken van de grofvuilophaling aan huis (na afspraak via 09 298 21 10). Afspraken worden afgewerkt, volgens de beschikbare planning en capaciteit. Voor de praktische uitvoering doet IDM een aantal bijsturingen om de social distancing te garanderen, maar grotendeels worden dezelfde richtlijnen gevolgd. Meer hierover vind je op www.idm.be/grofvuil. 

 

Heropening recyclageparken wordt wel voorbereid

De heropening van de recyclageparken wordt momenteel wel op een grondige manier voorbereid. Er wordt op dat moment namelijk een toeloop van bezoekers verwacht en dit moet gestroomlijnd worden. Bovendien moet er voldoende rekening kunnen gehouden worden met de social distancing, wanneer lange wachtrijen ontstaan door de beperking van bezoekers.

Ook moet de afvoer van de ingezamelde stromen naar de verwerkers kunnen gegarandeerd worden. Om personeel én bezoekers te beschermen tegen de verdere verspreiding van het Corona-virus is een grondige voorbereiding én de inzet van voldoende manschappen dus een absolute voorwaarde. IDM rekent hiervoor op het nodige begrip.

Volg www.idm.be en de IDM Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de meest recente updates.

Nieuwsoverzicht
IDM verzekert haar ophaalrondes

Openingsuren & contact

Duurzaamheid

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Tel.
09 326 88 24
e-mail
duurzaamheid@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.