naar inhoud

Op berenjacht!

do 26 maart 2020 om 14:00
Even een frisse neus halen en in je eigen buurt gaan wandelen. Het is een van de overheidsadviezen om ons mentaal gezond te houden tijdens het corona-isolement. Alleen vinden de meeste kinderen wandelen niet het leukste tijdverdrijf. En al helemaal niet als het weer datzelfde ommetje is...

Daarom zetten steeds meer mensen een beer voor hun raam. Zo wordt wandelen een ware berenjacht! Onze vrijetijdsdiensten konden dit natuurlijk niet negeren. Heb jij onze beertjes al gespot op de jeugddienst, bib en het gemeentehuis?

 

Zelf meedoen?

Ook als je zelf niet wandelt, kun je toch meedoen. Zet een teddybeer voor je raam aan de straatkant, op een goed zichtbare plaats. Zelfs al staat hij achter glas, toch straal je op die manier een beetje warmte uit naar kinderen en hun ouders, die het op dit ogenblik niet altijd gemakkelijk hebben. Doen!

 

Meer info?

Het idee is overgewaaid uit Australië en is gebaseerd op het kinderboek ‘We gaan op berenjacht’ van Helen Oxenbury en Michael Rosen (1989). Daarin gaat een familie van vijf en een hond op berenjacht. Je kan de film bekijken op de website van Ketnet.

Nieuwsoverzicht