naar inhoud

Waar kan je terecht bij ziekte?

vr 20 maart 2020 om 10:50
Huisartsenkring Groot-Lochristi richtte een 'triagecentrum' op. Personen met een vermoeden van coronabesmetting krijgen er een klinisch onderzoek. De arts in het triagecentrum beslist of hospitalisatie nodig is.

Het triagepunt is géén spoedgevallendienst! Je kan er enkel terecht na doorverwijzing door je huisarts én op afspraak. Neem niet zelf het initiatief om er langs te gaan!

 

Hoe werkt het?

Heb je klachten, bel eerst je huisarts (of vul een e-formulier in)! De huisarts oordeelt of je op consultatie komt of doorverwezen wordt naar het triagecentrum in sporthal ’t Veerleveld in Zaffelare. Je krijgt hiervoor van de huisarts een afspraakuur.

Op het uur van jouw afspraak zal je op de parking onthaald worden door twee Rode Kruis-vrijwilligers. Heb je een extra zorgnood, dan kan je dit aan hen melden. Er is extra aandacht voor kinderen.

 

Algemene richtlijnen

Om de huisartsen en hun wachtposten te ontlasten, geven we nog even volgende richtlijnen mee:

 • Tijdens de week contacteer je telefonisch (of via een e-formulier) de eigen huisarts bij keelpijn/koorts/hoesten/spierpijn/verkoudheidsklachten. Boek geen afspraak en ga niet in de wachtzaal zitten. Dit kan gevaarlijk zijn voor andere patiënten of artsen!
 • 's Avonds, ’s nachts of in het weekend geldt het volgende:
  • o Heb je milde symptomen van luchtweginfecties en behoor je niet tot de risicopatiënten, blijf thuis, volg de richtlijnen voor thuisisolatie en neem de volgende werkdag telefonisch contact met de huisartsenpraktijk voor verdere bespreking.
  • o Heb je luchtwegsymptomen en koorts > T38,5°C, ben je kortademig of ben je een risicopatiënt, neem dan contact op met de huisartsenwachtdienst (1733).
   Is de lijn bezet, bel dan niet onmiddellijk terug, maar wacht even.
  • o In levensbedreigende situaties bel 112.

 

Richtlijnen bij thuisisolatie

https://epidemio.wiv-isp.be/ID/SiteAssets/Pages/2019-nCoV/Aanbevelingen_patienten_Hygi%c3%abne_18februari2020_NL.pdf

Nieuwsoverzicht