naar inhoud

Steek elkaar een hart onder de riem

wo 18 maart 2020 om 08:00
Door samen onze verantwoordelijkheid op te nemen, kunnen we deze epidemie de kop indrukken. Laten we de handen in elkaar slaan!

Lochristi heeft een warm hart, dat bewijzen de grote cheques die elk jaar afgegeven worden aan liefdadigheid. Laten we dit ook nu tonen door elkaar als buren of vrijwilliger bij te staan.

Durf hulp te vragen aan elkaar en bied deze ook. Houd wel rekening met nodige hygiënische maatregelen en sociale afstand.

 

Beste burenkaartjes

Onderaan deze pagina kan je 'beste buren'kaartjes en 'hulp'kaartjes downloaden. Druk ze af, knip ze uit en stop ze bij jouw hulpbehoevende buur in de brievenbus. Of gebruik ze zelf!

Lochristi heeft geen 'Warmste Week' nodig om een warme gemeente te zijn!

 

Verzeker je als vrijwilliger

Help je iemand om boodschappen te doen tijdens deze coronadagen? Registreer je dan voor de gratis vrijwilligersverzekering van de Vlaamse overheid. In het kader van de coronacrisis ben je dan verzekerd voor lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand wanneer je boodschappen doet, op de kinderen past of de hond uitlaat voor wie dat niet kan.

Surf naar vlaanderenvrijwilligt.be. Na de inschrijving ontvang je een bevestiging. Daarna ben je verzekerd voor de actieperiode, die loopt vanaf zondag 15 maart 2020 om 9u t.e.m. vrijdag 3 april 2020 20u. De Vlaamse regering neemt de kosten (0,35 euro/dag/vrijwilliger) op zich. 

Nieuwsoverzicht