naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

2020 - het jaar van Van Eyck!

wo 19 februari 2020 om 06:00
In 2020 wordt één van onze grootste Vlaamse Meesters gehuldigd. Steden en kunstenaars zetten hun musea en werken in teken van Van Eyck, ook in Lochristi.

Zo stapt Van Eyck binnen in de wereld van onze crea-ateliers. We werpen een blik op de kunstenaarswereld in de jeugdboekenmaand en de cultuurdienst en bibliotheek bundelen hun krachten in enkele lezingen en/of vertoningen.

 

Van Eyck & de jeugdboekenmaand

In 2020 is het thema van de jeugdboekenmaand “Kunst”. Hoe kan kunst je fantasie triggeren? Hoe kan je met kunst iets uitdrukken? De cultuurdienst en de bib slaan hiervoor de handen in elkaar en nemen de leerlingen van het 6de leerjaar mee in de wereld van Kunst. Geen schoolse voorstelling over het werk van Van Eyck, maar een speelse, poëtische en vaak ook grappige kunstervaring, waar ook de Vlaamse Meester zijn rolletje in speelt.

 

Van Eyck & de crea-ateliers

De deelnemers van de crea-ateliers zetten komende reeks alles in teken van Van Eyck. Hun eigen creaties zal je in april kunnen bewonderen als “Kunst aan de gang” in het gemeentehuis.

 

Van Eyck & zijn werken

In het Van Eyck-jaar nodigen we Kim Decatelle uit naar de bib op maandag 23 maart om 20u. Ze stelt de kunstenaar voor en geeft toelichting bij zijn kunstwerken, waaronder Het Lam Gods. Deze lezing is gratis, maar je moet wel inschrijven via bibliotheek@lochristi.be of 09 356 60 73.

 

Van Eyck & zijn retabel

Op zaterdag 25 april in de bib neemt Vormingplus Gent-Eeklo jullie mee terug in de tijd. Je onderzoekt er tijdens het spel 'Ontdek het retabel van Van Eyck' al spelenderwijs Het Lam Gods met verschillende kijk-, weet- en doe-vragen en leuke proefjes. Deelname aan dit spel is gratis, maar je moet je groepje van max. 6 personen wel inschrijven via bibliotheek@lochristi.be of 09 356 60 73. Er is keuze uit een spel om 18u of 20u.

 

Meer info?

Bibliotheek Lochristi
bibliotheek@lochristi.be 
09 356 60 73

Cultuurdienst
cultuur@lochristi.be 
09 326 92 30

Nieuwsoverzicht
Van Eyck jaar

Openingsuren & contact

Cultuurdienst

adres
Zavel 59080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 356 79 14
e-mail
cultuur@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 13 tot 16 uur