naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

ma 3 februari 2020 om 06:00
Na het overdonderende succes van de vorige jaren, slaan De DrugLijn en Stichting tegen Kanker weer de handen in elkaar voor een nieuwe ‘Tournée Minérale’. De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.

Tournée Minérale zet in op teams

Organisaties, bedrijven, verenigingen, sportclubs, horecazaken, enz. kunnen hun werknemers, klanten, leden en partners uitdagen om allemaal samen mee te doen met de Tournée. Wie een team aanmaakt, kan een gratis toolbox met tips en bekendmakingsmateriaal aanvragen op www.materiaal.tourneeminerale.be

 

Ook jij kan je als inwoner van Lochristi in ons team inschrijven:

  1. Surf naar www.tourneeminerale.be
  2. Klik op ‘Ik doe mee’
  3. Klik vervolgens op ‘Ik sluit me aan bij een team’: Lochristi
  4. Typ de teamnaam van jouw stad/ gemeente in de zoekbalk
  5. Schrijf je in!

Ga de uitdaging aan en overtuig jouw vrienden, buren en familie om deel te nemen aan Tournée Minérale. De stad of gemeente met het meeste aantal deelnemers, in verhouding tot het aantal inwoners, wint een bezoek van the Mocktailclub. Deze mobiele bar met 120 mocktails laat je dan op een gemeentelijk event van haar lekkere alcoholvrije cocktails proeven. Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren!

 

Minérale Bars en Resto’s maken van februari een feest

Ook de horecasector springt op de kar. Een aantal bars en restaurants zorgt voor een aantrekkelijk alcoholvrij aanbod, en organiseert allerlei Tournée Minérale-initiatieven. Bars en restaurants die een toolbox bestellen, verschijnen automatisch op de interactieve kaart op de website. Zo weten de deelnemers waar ze in februari alcoholvrij op hun wenken bediend kunnen worden.

 

Alcohol: geen onschuldig product

Voor de deelnemers zelf blijft de boodschap onveranderd. Voor velen maakt alcohol deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Alcohol heeft invloed op bijna alle organen en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Schrijf je dus in en drink een maand geen alcohol. Zo geef je je lichaam de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Ga de uitdaging aan. Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren.

 

Meer info?

www.tourneeminerale.be 

Nieuwsoverzicht
Tournée Minerale

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 06
Fax
09 355 90 51
e-mail
communicatie@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten