naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Naar het eerste jaar secundair? Bezoek infodagen!

wo 29 januari 2020 om 06:00
Maakt je kind volgend schooljaar de overstap van basisschool naar secundair onderwijs? In Gent zijn er heel veel secundaire scholen, wat de keuze niet altijd gemakkelijk maakt. Geen betere manier om te weten te komen of je kind zich thuis zal voelen op een school, dan er naartoe te gaan.

Heel wat scholen organiseren infodagen. Ontdek de gebouwen en proef de sfeer. Je krijgt ook uitleg over het studieaanbod. Pin je niet vast op 1 school, maar bezoek meerdere scholen. In het aanmeldingssysteem kun je meerdere favoriete scholen aanduiden. Er is geen limiet! Meerdere scholen aanduiden, vermindert je kans op een plaats in jouw school naar voorkeur niet.

Meld je kind aan voor een secundaire school in Gent

Van 23 maart (12u ’s middags) tot 22 april (12u ’s middags) kun je je kind aanmelden voor een secundaire school in Gent en enkele randgemeenten. Aanmelden kan voor scholen met 1A (getuigschrift basisonderwijs) als met 1B (geen getuigschrift basisonderwijs) en voor het buitengewoon onderwijs opleidingsvorm 4 (OV4) – type 9, zowel 1A als 1B.

Op welke dag of uur je aanmeldt, is niet van belang zolang het binnen die periode gebeurt. Als je je niet aanmeldt, kun je je kind pas inschrijven vanaf 6 mei 2020. Het aantal scholen met vrije plaatsen zal dan wel heel beperkt zijn. De plaatsen worden immers eerst toegewezen aan kinderen die wel zijn aangemeld.

Pin je niet vast op één school, maar duid meerdere favoriete scholen aan. Denk goed na over je schoolkeuze en informeer je vooraf goed.

Meer info?

www.aanmeldensecundairescholen.gent 

Nieuwsoverzicht