naar inhoud

E-loket inname openbaar domein

wo 15 januari 2020 om 06:00
Het openbaar domein is van iedereen. Toch is het soms nodig dat een stukje van dit openbaar domein tijdelijk wordt ingenomen om bijvoorbeeld een steiger, puincontainer of verhuislift te plaatsen of om een bouwwerf in te richten.

Het is belangrijk dat ‘innames’ op een veilige manier gebeuren en zo weinig mogelijk hinder veroorzaken.

Enkel nog via e-loket

De dienst mobiliteit behandelt en coördineert al deze aanvragen en om deze vlot en goed te kunnen verwerken, beschikken we al een tijdje over een e-loket. Vanaf nu kan je jouw vergunningsaanvraag enkel nog via dit e-loket doen.

Beschik je niet over internet, dan kan je telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken met de dienst mobiliteit om jouw aanvraag te bespreken. Je ontvangt jouw vergunning ten laatste 5 dagen nadat wij jouw aanvraag ontvangen hebben. Wij contacteren jou zelf als er gegevens in jouw aanvraag ontbreken. Die termijn van 5 dagen start dus pas als jouw aanvraag compleet is.

De vergunning en de inname zelf zijn gratis. Opgelet, bij de inname van het openbaar domein langs een gewestweg (N70 en N449) heb je ook een vergunning nodig van het Vlaamse Gewest. Die moet je zelf aanvragen (Vlaams Gewest, afdeling Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen, Industriepark-West 5, 9100 Sint-Niklaas, 03 780 20 30). Langs gewestwegen geldt er ook een retributiereglement. Dat betekent dat je mogelijks moet betalen voor de inname.

Particulieren kunnen bij inname van openbaar domein in Lochristi gratis twee parkeerverboden lenen. Je moet die wel zelf ophalen en terugbrengen bij de technische uitvoerende dienst (Zavel 7A) op werkdagen tussen 8u en 12u en tussen 13u en 16u. Zorg dat je bij afhaling jouw vergunning bij hebt.

Nieuwsoverzicht
Inname openbaar domein

Openingsuren & contact

Openbare Werken

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 26
Fax
09 326 92 33
e-mail
openbare.werken@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

Lees meer artikels over