naar inhoud

Update verkeerssituatie Zeveneken

vr 3 januari 2020 om 16:23
Vanaf 6 januari wordt Zeveneken-Dorp afgesloten voor alle verkeer en geldt opnieuw éénrichtingsverkeer in de Hoekstraat. Er wordt een pendelbus ingelegd voor een vlotte verbinding naar Lochristi.

De voorbereidende nutswerken voor de heraanleg van de dorpskern in Zeveneken bereiken in 2020 een nieuwe fase. In november werden alle leidingen en kabels langs de noordzijde van de N70 vernieuwd voor water, gas, elektriciteit, telefoon, tv en internet. Vanaf 6 januari worden diezelfde werken uitgevoerd aan de zuidzijde van de N70 en worden alle huizen aan de noordzijde aangesloten op de nieuwe nutsleidingen.

 

Zeveneken-Dorp afgesloten voor alle verkeer

Op maandag 6 januari starten de voorbereidende nutswerken aan de zuidzijde van de N70. Aan de noordzijde zijn deze werken achter de rug en worden de woningen aangesloten op de nieuwe nutsleidingen (huisaansluitingen).

Omdat aan beide kanten van de N70 hinder zal zijn, wordt Zeveneken-Dorp volledig afgesloten voor alle verkeer. Dit voor de veiligheid van de wegenwerkers, fietsers, voetgangers en automobilisten, maar ook voor een efficiënte uitvoering van de werken.

Autoverkeer volgt richting Lochristi en Lokeren een omleiding via de E17. De bussen van De Lijn volgen in beide richtingen een omleiding via Beerveldse Baan en Bastelare.

 

Éénrichtingsverkeer in Hoekstraat

In de Hoekstraat geldt van 6 t.e.m. 31 januari opnieuw éénrichtingsverkeer van Zeveneken-Dorp richting Ruilare.

 

Extra busverbinding van Zeveneken naar Lochristi

Voor de veiligheid van de reizigers zijn de haltes Zavel en Kerk in beide richtingen geschrapt. De reizigers worden verwezen naar de (tijdelijke) haltes Sint-Elooistraat, Eikstraat of Beerveldse Baan (www.delijn.be).

Omdat de afstand tussen Zeveneken-Dorp en de (tijdelijke) haltes van De Lijn niet voor alle inwoners te overbruggen is, besliste het gemeentebestuur om een pendelbus in te leggen tussen Zeveneken en Lochristi. Lees er alles over in dit artikel. 

Nieuwsoverzicht