naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Update verkeerssituatie Zeveneken

ma 20 januari 2020 om 16:00
Vanaf 22 januari worden, voor ieders veiligheid, betonblokken geplaatst op het kruispunt van Zeveneken-Dorp met de Sint-Elooistraat. Hierdoor is enkel plaatselijk verkeer mogelijk.

De voorbereidende nutswerken voor de heraanleg van de dorpskern in Zeveneken bereiken in 2020 een nieuwe fase. In november werden alle leidingen en kabels langs de noordzijde van de N70 vernieuwd voor water, gas, elektriciteit, telefoon, tv en internet. Vanaf 6 januari worden diezelfde werken uitgevoerd aan de zuidzijde van de N70 en worden alle huizen aan de noordzijde aangesloten op de nieuwe nutsleidingen.

 

Zeveneken-Dorp afgesloten voor doorgaand verkeer

Op maandag 6 januari starten de voorbereidende nutswerken aan de zuidzijde van de N70. Aan de noordzijde zijn deze werken achter de rug en worden de woningen aangesloten op de nieuwe nutsleidingen (huisaansluitingen).

Omdat aan beide kanten van de N70 hinder zal zijn, wordt Zeveneken-Dorp afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit voor de veiligheid van de wegenwerkers, fietsers, voetgangers en automobilisten, maar ook voor een efficiënte uitvoering van de werken. Om verwarring te vermijden worden op woensdag 22 januari (tot eind maart) betonblokken geplaatst op het kruispunt van Zeveneken-Dorp met de Sint-Elooistraat.

Autoverkeer volgt richting Lochristi en Lokeren een omleiding via de E17. De bussen van De Lijn volgen in beide richtingen een omleiding via Beerveldse Baan en Bastelare.

 

Wat mag er wel of niet in Zeveneken-Dorp?

In Zeveneken-Dorp is enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Dat wil zeggen dat enkel bewoners/handelaars van Zeveneken-Dorp en hun bezoekers de werfzone mogen betreden met hun wagen. Ook leveringen zijn mogelijk. Fietsers en voetgangers hebben altijd doorgang, net als de hulpdiensten. Deze fase zal duren tot eind maart (onder voorbehoud van de weersomstandigheden).

Bewoners van de werfzone mogen voor hun wagen na de werkuren (tussen 17u en 07u) parkeren voor hun woning. Overdag mag dit enkel buiten de werfzone.

 

Handelaren

Gedurende de werken blijven de handelaars bereikbaar. Zelfstandigen en kleine ondernemingen die ernstige hinder ondervinden van wegenwerken voor de deur, kunnen genieten van een hinderpremie. Kom jij in aanmerking?

 

Extra busverbinding van Zeveneken naar Lochristi

Voor de veiligheid van de reizigers zijn de haltes Zavel en Kerk in beide richtingen geschrapt. De reizigers worden verwezen naar de (tijdelijke) haltes Sint-Elooistraat, Eikstraat of Beerveldse Baan (www.delijn.be).

Omdat de afstand tussen Zeveneken-Dorp en de (tijdelijke) haltes van De Lijn niet voor alle inwoners te overbruggen is, besliste het gemeentebestuur om een pendelbus in te leggen tussen Zeveneken en Lochristi. Lees er alles over in dit artikel. 

Nieuwsoverzicht