naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Voetbalwedstrijden uitgesteld wegens veiligheidsrisico

wo 14 oktober 2015 om 10:00
De burgemeesters van Lokeren, Lochristi en Wachtebeke stellen vier voetbalwedstrijden op hun grondgebied met Yellow Blue Beveren als tegenstander uit. Deze maatregel komt er na verschillende incidenten bij wedstrijden van Yellow Blue SK Beveren (uit derde provinciale) de voorbije weken.

Afgelopen weekend werd de voetbalwedstrijd Yellow Blue SK Beveren - SK Wachtebeke (derde provinciale) stilgelegd wegens het wangedrag en geweld met de harde kern van Yellow Blue Beveren.

Dit incident is jammer genoeg geen alleenstaand geval. Ook bij andere wedstrijden van Yellow Blue SK Beveren waren er de voorbije weken problemen met een kleine groep van relschoppers.

Bovendien heeft de lokale politiezone Regio Puyenbroeck aanwijzingen dat er problemen te verwachten zijn bij de wedstrijden die Yellow Blue SK Beveren nog moet spelen in Eksaarde, Beervelde, Zaffelare en Wachtebeke.

Daarom pleegden de burgemeesters van Lochristi en Wachtebeke op maandag 12 oktober overleg met de politiezone Regio Puyenbroeck, de voetbalploegen SK Wachtebeke, VK Dynamo Klein Gent Beervelde en SV Zaffelare en met de Voetbal Federatie Vlaanderen (VFV). Eerder was er ook al overleg met burgemeester van Lokeren.

Die laatste werd gecontacteerd omdat de voorgeschiedenis van deze incidenten met Yellow Blue SK Beveren blijkbaar teruggaat tot de rivaliteit tussen aanhangers van (het voormalige) SK Beveren en SC Lokeren. De harde kern van Yellow Blue SK Beveren viseerde dan ook vooral ploegen uit Lokeren (Daknam, Eksaarde), maar sinds 2013 dus ook voetbalploegen uit de ruimere omgeving zoals Wachtebeke.

Na dit overleg beslisten de burgemeesters van Lokeren, Lochristi, en Wachtebeke om uit veiligheidsredenen volgende wedstrijden uit te stellen:

  • 1 november 2015: VK Dynamo Klein Gent Beervelde - Yellow Blue SK Beveren
  • 29 november 2015: SV Zaffelare - Yellow Blue SK Beveren
  • 10 januari 2016: FC Eksaarde – Yellow Blue SK Beveren
  • 14 februari 2016: SK Wachtebeke - Yellow Blue SK Beveren

Met dit uitstel willen de burgemeesters een duidelijk en gezamelijk signaal geven dat dergelijke feiten onaanvaardbaar zijn, ongeacht het niveau waarop deze wedstrijden gespeeld worden. Voetbal moet een feest zijn waarbij iedereen welkom is.

Of het uitstel ook zal leiden tot een verbod, hangt af van het resultaat van besprekingen met alle betrokken actoren tijdens de volgende weken.

Lokeren, Lochristi en Wachtebeke vragen dat de voetbalbond VFV, de gemeente Beveren en Yellow Blue SK Beveren passende en structurele maatregelen nemen om deze reeks van geweldincidenten te stoppen.

Ten slotte zullen ook de gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen en de FOD Binnenlandse Zaken op de hoogte gebracht worden van deze betreurenswaardige feiten.

Nieuwsoverzicht
voetbal (iStock.com/GelnerTivadar)

Openingsuren & contact

Noodplanning

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 16
Fax
09 326 92 33
e-mail
noodplanning@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees meer artikels over