naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Het gele lintje verbindt je in de strijd tegen kanker

ma 30 september 2019 om 06:00
Toon je betrokkenheid, kom op 17 oktober langs in ‘t Fazantenhof en speld het gele lintje op als symbool van solidariteit.

Elk jaar krijgen meer dan 40.000 Vlamingen het harde verdict: kanker. Dat zijn gemiddeld 111 nieuwe patiënten per dag, bijna 5 per uur. Mannen, vrouwen, kinderen: meer dan 200.000 mensen leven met en na kanker.

Onthutsende cijfers waar je stil van wordt. Het betekent dat vroeg of laat iedereen met kanker te maken krijgt. Rechtstreeks of onrechtstreeks. Daarom organiseert Kom op tegen Kanker elke derde donderdag van oktober de Dag tegen Kanker. Dat doen we met de steun van meer dan 100 ziekenhuizen en zorgorganisaties. Op die dag roepen we iedereen op om alle mensen met kanker en hun naasten te tonen dat ze er niét alleen voor staan. Dat we meeleven. Dat hun strijd tegen deze ziekte ook de onze is.

Op de Dag tegen Kanker worden tal van hartverwarmende activiteiten op touw gezet voor kankerpatiënten en hun naasten. Ze worden verwend met een hapje en een drankje, een voet- of handmassage, een schoonheidsverzorging, een workshop kleuren stijladvies, een relaxatiemassage …

Op www.dagtegenkanker.be vind je alle informatie over de Dag tegen Kanker en de deelnemende ziekenhuizen en zorgorganisaties. Je ontdekt er ook hoe je op een andere manier je hart kunt tonen.

 

Lochristi komt op tegen kanker

Alle personeelsleden en vrijwilligers van OCMW en gemeente spelden die dag een geel lintje op als teken van solidariteit. En er worden verschillende activiteiten georganiseerd in het lokaal dienstencentrum ‘t Fazantenhof.

  • Op donderdag 10 oktober vindt hier van 10u tot 12u een koffieochtend plaats voor mensen met kanker en hun naasten. Je kan met lotgenoten praten onder begeleiding van Kom op tegen Kanker.
  • Op maandag 14 oktober wordt tijdens het Filmforum de film ‘A Family’ vertoond. Een jonge vrouw krijgt haar droombaan aangeboden in New York. Maar dan wordt bij haar dominante vader, meesterbakker en hofleverancier, kanker vastgesteld.
  • Op maandag 21 oktober om 14u is er een voordracht rond lymfeoedeem en de gevolgen voor het dagelijks leven.
  • Op dinsdag 22 oktober is er in ’t Fazantenhof om 19u de gratis voorstelling ‘Drie stemmen. Een kankermonoloog’ met nabespreking i.s.m. BABC.

 

Maand van het bevolkingsonderzoek borstkanker

De tijd vliegt: twee jaar is zo voorbij. Daarom krijg je van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot de leeftijdsgroep (50 t.e.m. 69 jaar) behoort en het twee jaar geleden is dat je een mammografie liet nemen.

Wil je weten wanneer je een uitnodiging voor een screeningsmammografie in de brievenbus mag verwachten? Dat kan door via het gratis software-systeem ‘Patient Health Viewer’ gegevens over de bevolkingsonderzoeken te raadplegen. Download het programma via www.bevolkingsonderzoek.be. Je hebt een eID, kaartlezer en je pincode nodig.

 

Meer info?

Centrum voor Kankeropsporing
0800 60160 (gratis)
9-12u en 13-16u
info@bevolkingsonderzoek.be 
www.bevolkingsonderzoek.be/borstkanker

Nieuwsoverzicht