naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de Fair Trade

vr 27 september 2019 om 06:00
Op zaterdag 12 oktober kan je proeven van fairtradeproducten in het gemeentehuis. De vrijwilligers van de Oxfam Wereldwinkel staan paraat met een proevertjes- en infostand tussen 9u en 12u.

De Week van de Fair Trade, van 2 tot 12 oktober, is een jaarlijkse campagne die fairtrade en fairtradeproducten tien dagen lang op een originele manier in de kijker plaatst in heel België. 

Het leefbaar inkomen is een inkomen waarmee een gezin minstens in zijn basisbehoeften kan voorzien, zoals voldoende voedzaam eten, fatsoenlijke huisvesting, kleding, medische zorg, scholing, transport en een kleine financiële buffer. Dat is een universeel recht, zoals aangegeven in artikel 23 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: “Eenieder, die arbeid verricht, heeft recht op een rechtvaardige en gunstige beloning, welke hem en zijn gezin een menswaardig bestaan verzekert...”.

Als consument is het eenvoudig om dagelijks een directe invloed te hebben op eerlijke handel. Een fairtradebanaan in de supermarkt, een T-shirt in de winkel, of een tas eerlijke koffie op het werk. Door kleine aankopen kan je mee bijdragen tot eerlijke levensomstandigheden van producenten en een beter milieu. Er zijn opties genoeg, want eerlijke producten vind je overal.

 

Meer info?

www.weekvandefairtrade.be 
www.fairtradegemeenten.be/lochristi 

Nieuwsoverzicht
Fair Trade

Openingsuren & contact

Duurzaamheid

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Tel.
09 326 88 24
e-mail
duurzaamheid@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees meer artikels over