naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Dag van de Landbouw: het begint bij ons

ma 2 september 2019 om 06:00
Bezoek op 15 september tussen 10u en 18u één van de bedrijven die op de Dag van de Landbouw hun stallen, loodsen of serres openstellen. In Lochristi kan je twee locaties bezoeken.

Trek je er in het weekend graag op uit langs velden, weiden en bossen? Ben je dankbaar voor de goede zorgen en de passie waarmee een landbouwer jouw groenten, fruit, stukje vlees en aardappelen kweekt? Boeren en tuinders zorgen ervoor!

We besteden meer dan ooit aandacht aan wat er op ons bord komt. We zijn allemaal een foodie, hobbykok of gewoon genieter. Dat we elke dag vers, gezond en lekker kunnen eten, hebben we te danken aan onze boeren. Zij werken in weer en wind, op alle mogelijke en onmogelijke uren, om de smaken van het land tot bij ons te brengen.

 

Bezoek twee locaties in Lochristi

Kristof en Sofie Van Laere-De Heyn – www.azaleashop.be - Oude Veldstraat 59
Ontdek het hele productieproces van de azalea: van stek tot bloeiende planten. Je krijgt een rondleiding langs alle stappen van de kwekerij. Zo zie je o.a. de machine voor het insnijden van de planten en de plantrobots in actie, nieuwe variëteiten, de slimme energiesturing en uiteraard staan we ook stil bij de webshop. Er is een springkasteel voor de jongste bezoekers en een hapje en een drankje.

 

Lode De Waele en Frederik Matthys - www.dewaele-wilwoodii.be - Ommegangstraat 10-12
Ga met één van de bedrijfsleiders op stap en kom alles te weten over De Waele-Wilwoodii. Of volg een vrije wandelroute met diverse weetjes. Je kan een kijkje nemen achter de schermen en ontdekken hoe alle planten gekweekt worden, met respect voor mens en natuur. Kinderen leren spelenderwijs planten kennen. De opbrengst van de verkoop van hapjes en drankjes gaat naar een goed doel.

 

Meer info?

www.dagvandelandbouw.be  

Nieuwsoverzicht
Dag van de landbouw

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 06
Fax
09 355 90 51
e-mail
communicatie@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

Lees meer artikels over