naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Dementie: zie ze anders

ma 2 september 2019 om 06:00
Met de campagne ‘Zie Ze Anders’ wil het woonzorgcentrum Sint-Pieter het beeld dat we hebben over dementie veranderen. Want dementie is een ziekte en geen identiteit. Tijdens de week van de dementie (15-21 september) kan je langskomen of deelnemen aan één van onze vele activiteiten.

Mensen met dementie wonen vaak op een afdeling waar ze aangepaste zorg krijgen. Dementie is lange tijd (vaak) niet zichtbaar en veel mensen weten niet hoe ze hiermee moeten omgaan.

Door de ziekte beter te leren (her)kennen, zouden we nochtans kunnen bijdragen tot een grotere tolerantie van mensen met dementie. Zo kunnen ook zij een plaatsje krijgen in onze samenleving. Lochristi wil een zorgzame gemeente zijn waar er plaats en ruimte is voor ‘anders’ zijn.

Tolerantie en betrokkenheid ontstaan uit begrip. Liefdevol blijven omgaan met een dierbare die jou vergeet, dat kan je leren. Daarom organiseren het woonzorgcentrum Sint-Pieter en het dienstencentrum ’t Fazantenhof de dementievriendelijke week van 15 t.e.m. 21 september. Tijdens die week zijn er verschillende activiteiten voor mensen mét en zonder dementie.

Op zondag 15 september brengt Luk De Bruyker met de theatervoorstelling ‘Pappie’ het verhaal van zijn demente vader. Op maandag 16 september kan je het wekelijkse geheugenkoor uitzonderlijk bijwonen. Op dinsdag 17 september vind je ons team op de markt in Lochristi-centrum met een informatiestand over dementie. Op donderdag 19 september is er een dansnamiddag.

De hele week zijn er dagelijks inleefmomenten op de afdeling Orchidee waar mensen met dementie verblijven. Hiervoor moet je wel inschrijven (max. 4 pers./inleefmoment). Op elk van deze momenten leiden we jou graag doorheen de liefdevolle wereld van mensen met dementie.

 

Meer info vind je op de facebookpagina van Zie ze anders.

Nieuwsoverzicht
Zie ze anders

Openingsuren & contact

OCMW - Sociaal Huis

adres
Bosdreef 5A9080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 355 93 09
Fax
09 356 95 94
e-mail
info@ocmwlochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8.30 tot 11.30 uur en 13.30 tot 16 uur

Lees meer artikels over