naar inhoud

Psychologische ondersteuning voor 65-plussers

ma 15 juli 2019 om 10:53
65-plussers uit Lochristi kunnen vanaf 1 augustus terecht bij de eerstelijnspsycholoog voor laagdrempelige en toegankelijke psychologische hulp.

65-plussers uit Gemeente Lochristi kunnen vanaf 1 augustus terecht bij de eerstelijnspsycholoog voor laagdrempelige en toegankelijke psychologische hulp.
Lisa De Milde zal deze taak op zich nemen.

Waarvoor kan je nu terecht bij deze eerstelijnspsycholoog voor ouderen?
Lisa behandelt veel voorkomende klachten die mensen uit balans brengen, zoals slaapproblemen, sombere gevoelens, relationele problemen, rouwverwerking, gevoelens van eenzaamheid, stress, …

Zij zal op vaste dagen worden ingezet in de acht gemeentes van ELZ Scheldekracht. Deze puzzel wordt momenteel volop gelegd. In uitzonderlijke situaties kan de psycholoog ook aan huis gevraagd worden.

Personen vanaf 65 jaar met milde tot matige psychische klachten kunnen zich aanmelden voor een kortdurend psychologisch aanbod op het nummer 0493 39 88 00 of via e-mail (elp.ouderen@elzscheldekracht.be) met vermelding van de naam, telefoonnummer en eventueel een korte schets van de vraag.

Een standaardgesprek duurt 50 min en kost 11 euro, 4 euro of nul euro afhankelijk van het inkomen van de cliënt. Gemiddeld zijn een 5-tal gesprekken voldoende om op eigen kracht het evenwicht terug te vinden en te behouden.

Deze dienstverlening is een samenwerking tussen de gemeenten die samen de eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht vormen: Lochristi, Melle, Destelbergen, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren, Wichelen en Laarne.

Over ELZ Scheldekracht
Eerstelijnszone Scheldekracht optimaliseert de levenskwaliteit in ruimste zin, van elke persoon met een zorg- en/of ondersteuningsnood. De eerstelijnszone zet in op de afstemming en de samenwerking tussen gezondheids- en welzijnsactoren van de eerste lijn en het lokaal gezondheidsbeleid.

 

Nieuwsoverzicht
Vanaf 1 augustus kan je als 65-plusser terecht bij de eerstelijnspsycholoog

Openingsuren & contact

O.C.M.W. - Sociaal Huis

adres
Bosdreef 5A9080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 355 93 09
Fax
09 356 95 94
e-mail
info@ocmwlochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8.30 tot 11.30 uur en 15 tot 17.30 uur