naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Ouderenweek: bezoek ons op de markt

wo 14 november 2018 om 06:00
De Ouderenweek (19-25 november) heeft als thema ‘Ouderen als actieve schakel in de buurt’. Op dinsdag 20 november staan het Fazantenhof en de dienst Ouderen op de markt om de activiteiten met en voor ouderen bekender te maken.

Ouderen dragen zorg voor de oudere en jongere generaties, voor de ouders en kleinkinderen die vaak te gast zijn of worden bezocht. Daarnaast zetten ze zich vaak in als vrijwilliger bij verenigingen.

‘Oudere’ word je vaak genoemd vanaf 55+, maar ook als 100-jarige ben je ‘oudere’. Deze tijdspanne is nogal breed! Ook als ‘oudere’ ben je nog steeds een mens die zich ontwikkelt door de kansen die je krijgt om ervaringen op te doen en je in te zetten in de maatschappij. Ook na je pensioen.

Als Lokaal Dienstencentrum, samen met het gemeentebestuur ondersteunen we de verenigingen en bieden ook zelf heel wat activiteiten en diensten aan (van beweging en sport over cultuur en bib en vrijetijdsdiensten). De dienst Ouderen organiseert samen met de vrijetijdsdiensten en ’t Fazantenhof de Senior in Actieweek van 18 tot 23 februari 2019.

Tijdens de ouderenweek organiseren we op 30 november infomomenten over het project ‘Helpper’ in ’t Fazantenhof. Helpper is een online platform dat mensen die thuishulp zoeken voor dagdagelijkse taken verbindt met hulpvaardige buurtbewoners die een centje willen bijverdienen. Wil je meer info over dit systeem? Kom dan naar de infosessies om 13.30u, 14.30u of 15.30u. De sessies duren ongeveer een uurtje.

Nieuwsoverzicht
Ouderen op de markt

Openingsuren & contact

Ouderen

adres
Bosdreef 5A9080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 355 93 09
e-mail
ouderen@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over