naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lezing orgaandonatie

ma 8 oktober 2018 om 06:00
Op maandag 22 oktober komt transplantatiecoördinator Luc Colenbie (UZ Gent) in het lokaal dienstencentrum ’t Fazantenhof meer uitleg geven over orgaandonatie en alles wat erbij komt kijken. Hij brengt ook iemand mee die een persoonlijke getuigenis zal brengen.

Ruim 1.200 Belgen staan op de wachtlijst om een orgaantransplantatie te krijgen, maar elk jaar sterven er mensen wiens wachttijd op is vooraleer ze een orgaan kunnen ontvangen.

 

Registratie

Wie wil, kan zich vóór en na de lezing registreren als orgaandonor. Vergeet dus zeker niet je identiteitskaart mee te brengen als je je wil registreren. Die registratie is belangrijk omdat je hiermee expliciet te kennen geeft dat na je overlijden je organen voor transplantatie gebruik mogen worden. In België is iedereen in theorie donor, maar er wordt nog altijd toestemming gevraagd aan de nabestaanden. Door je te laten registreren, bespaar je je familie deze vraag en ben je zeker dat je wil om donor te zijn gerespecteerd wordt.

 

Praktisch

De lezing start om 14u in ’t Fazantenhof en is gratis. Inschrijven kan tot een week vooraf of tot alle plaatsen volzet zijn.

 

Meer info?

LDC ’t Fazantenhof
Bosdreef 5C
09 238 32 18
dienstencentrum@ocmwlochristi.be 
www.beldonor.be 

Nieuwsoverzicht