naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Landbouwschade door droogte: pv's schattingscommissie

ma 27 augustus 2018 om 15:30
Vanaf 3 september kunnen landbouwers die aangifte deden van schade door de aanhoudende droogte, hun proces-verbaal van de schattingscommissie komen afhalen. De droogte in 2018 is momenteel nog niet officieel erkend als ramp.

Schattingscommissie werkt met vaste percentages

Landbouwers met gronden in Lochristi die schade hebben geleden door de uitzonderlijke droogte, konden ons dit melden t.e.m. 10 augustus.

Door het hoge aantal aangiftes (165) besliste de gemeentelijke schattingscommissie om een vast percentage aan opbrengstverlies toe te kennen voor elke teelsoort. 

 

PV afhalen in gemeentehuis

Heb je een schadedossier ingediend? Dan kan je vanaf maandag 3 september je proces-verbaal van de gemeentelijke schattingscommissie komen afhalen op de bevolkingsdienst. Dat kan elke werkdag behalve woensdag, telkens tussen 9u en 12u.

Dat proces-verbaal, met het vaste percentage aan opbrengstverlies per teelsoort toegekend door de schattingscommissie, telt dan als eerste en enige vaststelling. 

Van zodra de Vlaamse regering de droogte van 2018 erkent als landbouwramp, kan je met dit proces-verbaal een aanvraag doen voor een schadevergoeding.

 

Schadevergoeding bij een landbouwramp

www.vlaanderen.be/landbouw

Nieuwsoverzicht
droogte

Openingsuren & contact

Noodplanning

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 16
Fax
09 326 92 33
e-mail
noodplanning@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees meer artikels over